У  Києві відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» за участі Ірини Цибух

У Києві відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» за участі Ірини Цибух

16 Вересня 2024
407
16 Вересня 2024
16:21

У Києві відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» за участі Ірини Цибух

407
«Кожна смерть зменшує мене» — це серія коротких документальних історій про роботу парамедиків та добровольців батальйону «Госпітальєри».
У  Києві відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» за участі Ірини Цибух
У  Києві відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» за участі Ірини Цибух

23 вересня о 18:45 в кінотеатрі «Жовтень» відбудеться прем'єрний показ вебсеріалу «Кожна смерть зменшує мене» про парамедиків батальйону «Госпітальєри» та їхні будні на передовій.  Про це йдеться у повідомленні організаторів. 

Вони зазначають, що війна — це не статистика та новини, а люди. За кожним врятованим життям стоять історії сміливців, які щодня ризикують собою, щоб допомогти іншим.

Вебсеріал «Кожна смерть зменшує мене» розповідає саме про таких людей — парамедиків батальйону «Госпітальєри». П'ять епізодів про роботу за лаштунками військових евакуацій і те, як ухвалюються рішення в умовах постійної небезпеки.

Однією з героїнь вебсеріалу стала парамедикиня Ірина Цибух, яка неодноразово рятувала життя бійців і трагічно загинула під час виконання завдання цього року. Ірина не лише працювала парамедикинею, а й була менеджеркою медіа «Суспільне», часто спілкувалася з журналістами, розповідаючи про роботу медиків на фронті. В серіалі є можливість побачити її такою, якою Ірину знали ті, з ким вона працювала і кого рятувала.

На прем'єру також завітає Яна Зінкевич, командирка батальйону «Госпітальєри» та народна депутатка України.

Цей вебсеріал — частина майбутнього повнометражного документального фільму, який уже отримав підтримку провідних польських кіноінституцій, таких як школа Вайди, Поморський кінофонд, Гдинська кіношкола та Польський кіноінститут.

Проєкт створений за підтримки УКФ.

Нагадаємо, у книгарні «Сенс» на Хрещатику створили куточок пам’яті  парамедикині «Госпітальєрів», журналістки Ірини Цибух із позивним «Чека».

25-річна менеджерка проєктів регіонального мовлення Суспільного та бойова медикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух загинула під час ротації на Харківському напрямку 29 травня. 1 червня їй мало виповнитися 26 років.

З 2015 року Ірина їздила на Донбас як військова парамедикиня, була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону «Госпітальєри», який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту. 

У лютому 2022 року вона долучилася до добровольчого батальйону і зайняла позицію старшої екіпажу.

Торік Ірина Цибух стала лавреаткою премії «УП 100. Сила жінок». 

16 листопада 2023 року, до Дня телебачення, радіо та зв’язку, Ірина Цибух отримала нагороду з рук Президента України Володимира Зеленського — орден «За заслуги».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
407
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду