У Києві з 26 по 29 вересня пройде другий фестиваль «Книжкова країна»

У Києві з 26 по 29 вересня пройде другий фестиваль «Книжкова країна»

12 Вересня 2024
472
12 Вересня 2024
08:44

У Києві з 26 по 29 вересня пройде другий фестиваль «Книжкова країна»

472
Протягом чотирьох днів відвідувачі зможуть насолоджуватися широкою програмою заходів — зустрічами з авторами, презентаціями, іграми з письменниками, майстеркласами та червоною доріжкою для гостей.
У Києві з 26 по 29 вересня пройде другий фестиваль «Книжкова країна»
У Києві з 26 по 29 вересня пройде другий фестиваль «Книжкова країна»

З 26 по 29 вересня на території ВДНГ в Києві відбудеться другий літературний фестиваль «Книжкова країна», який об’єднає письменників, книголюбів і культурних діячів. Про це повідомляють представники фестивалю.

За словами організаторів, протягом чотирьох днів відвідувачі зможуть насолоджуватися широкою програмою заходів — зустрічами з авторами, презентаціями, іграми з письменниками, майстеркласами та червоною доріжкою для гостей.

«Головна площа ВДНГ перетвориться на зону відпочинку зі зручними пуфами та подушками. Тут гості зможуть перепочити та поділитися враженнями від заходів. Фотозони та кораблики в басейнах створять атмосферу свята. Також буде розстелена червона доріжка, де відвідувачі матимуть змогу зробити фото або селфі з улюбленими авторами», — йдеться у повідомленні представників фестивалю. 

Однією з цікавих активностей стане ініціатива «Виграй у письменника», де гості зможуть зіграти в настільні ігри разом з відомими письменниками, як-от Павлом Дерев’янком, Марією Маргуліс та Сашком Дерманським. Усі кошти, зібрані з донейтів, будуть спрямовані на підтримку ЗСУ.

Фестиваль розпочнеться із вручення премії книжкових блогерів за найпопулярнішу книгу року, а також обговоренням літературних тенденцій за участю представників видавництв. Також відбудеться презентація проєкту «Недописані», присвяченого пам’яті літераторів, чиї життя обірвала війна.

Окрім цього, відвідувачі зможуть відвідати феміністичні дискусії, лекції про літературу ветеранів та сучасні книжкові тренди. У другий день на фестивалі відбудеться Business Stand Up, де експерти розкажуть, як писати тексти, які точно читатимуть.

Кульмінацією фестивалю стане презентація нових книг Ростислава Семківа та Василя Шкляра, а також театральний майстерклас від Давида Петросяна. Окрім цього, заплановано показ документального фільму «Життя після 16:30» та безліч інших цікавих подій, серед яких малювання акрилом, квести й виготовлення книжкових закладок.

На завершення фестивалю пройде реєстрація рекорду «Наймолодший письменник України», а також презентації книг про борщ і драконячі історії для дітей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
472
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду