На телеканалі «2+2» відбудеться прем'єра воєнної драми «Евакуація»

На телеканалі «2+2» відбудеться прем'єра воєнної драми «Евакуація»

9 Вересня 2024
410
9 Вересня 2024
11:56

На телеканалі «2+2» відбудеться прем'єра воєнної драми «Евакуація»

410
Серіал — історія про вчителя інформатики з Польщі Марюса, який вирушає на пошуки та порятунок своєї 12-річної доньки Марії з окупованого російською армією Маріуполя.
На телеканалі «2+2» відбудеться прем'єра воєнної драми «Евакуація»
На телеканалі «2+2» відбудеться прем'єра воєнної драми «Евакуація»

1 жовтня, у День захисників і захисниць України, о 22:00 на телеканалі «2+2» відбудеться прем’єрний показ чотирисерійної воєнної драми «Евакуація». Про це йдеться у повідомленні пресслужби телеканалу.

Там зазначають, що серіал знято за підтримки держави.

«Евакуація» — історія про вчителя інформатики з Польщі Марюса, який вирушає на пошуки та порятунок своєї 12-річної доньки Марії з окупованого російською армією Маріуполя.

Герой зустрічає людей, які допомагають йому шукати доньку, та проходить дуже складний і небезпечний шлях: не раз опиняється на межі життя і смерті, під обстрілами пробирається крізь лінію фронту, потрапляє в полон. Українська воєнна реальність змінює чоловіка: зі скромного та нерішучого вчителя він перетворюється на справжнього героя свого часу.

Марюса зіграв український актор Костянтин Темляк, який у травні 2024 року вступив до лав ЗСУ.

«Мій герой приїздить в Україну з надією, що швидко знайде свою доньку та без проблем зможе вивезти її в безпечне місце. Він впевнений — війна, яку розв'язала Росія проти України, — просто політичний “конфлікт”, дипломати та політики скоро домовляться. Він не сумнівається в дії Женевської конвенції, яка захищає його та його доньку. Проте, потрапивши на окуповану росіянами територію, його європейська віра у світло та справедливість розбивається об реальність. Ця поїздка кардинально змінює мого героя, він фактично помирає та оживає іншою людиною», — розповідає Костянтин Темляк.

Заради цієї ролі актор вчив польську мову, займався з репетитором і в кадрі міг переконливо говорити рідною мовою Марюса. Інші актори, які грали поляків, також вчили мову своїх героїв.

Доньку Марюса зіграла юна акторка Ніколь Немчик. У стрічці також знялися Олеся Самаєва, Катерина Варченко, Тетяна Злова, Лілія Цвєлікова, Євгеній Ламах, Роман Ясіновський, Євген Єфремов, Михайло Войчук, Сергій Сміян, Денис Шевченко, Тамара Морозова, Костянтин Корецький, Валерія Фокіна, Сергій Журавльов, Інна Мірошниченко, Олег Стефан, Владислав Писаренко, Володимир Гладкий, Сергій Сміян, Денис Шевченко та інші.

Зйомки відбувалися наприкінці осені та на початку зими 2023 року в Києві та області. 

«Не обійшлося під час знімань без курйозних моментів. Під час перевезення воєнної техніки, в якій були актори в російській формі, виникло непорозуміння з реальними українськими військовими. Вони були дуже здивовані, побачивши чоловіків у ворожій формі. Знімальній групі довелося пояснювати, хто вони насправді та що роблять в лісі Бучанського району», — йдеться у повідомленні пресслужби.

Режисер серіалу Денис Тарасов, оператор Євгеній Кирей, авторка ідеї Тамара Молоткова, автори сценарію Тамара Молоткова, Марк Лимаренко, продюсерка Тетяна Шуліка, виконавчий продюсер Андрій Пушкарьов.

Фото: пресслужба телеканалу «2+2»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
410
Читайте також
05.09.2024 12:30
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
04.09.2024 15:45
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду