RT намагається вплинути на виборців США на користь Трампа, — американська розвідка

RT намагається вплинути на виборців США на користь Трампа, — американська розвідка

7 Вересня 2024
468
7 Вересня 2024
13:34

RT намагається вплинути на виборців США на користь Трампа, — американська розвідка

468
RT використовує американських та західних відомих людей для маніпуляції виборцями США на користь Дональда Трампа у протистоянні з Камалою Гарріс, повідомив високопосадовець американської розвідки
RT намагається вплинути на виборців США на користь Трампа, — американська розвідка
RT намагається вплинути на виборців США на користь Трампа, — американська розвідка

Російський державний медіа-ресурс RT використовує американських та інших відомих осіб, щоб схилити виборців США на користь кандидата в президенти від Республіканської партії Дональда Трампа у протистоянні з його опоненткою від Демократичної партії Камалою Гарріс.

Про це заявив високопосадовець американської розвідки, пише Reuters.

Ця заява пролунала під час брифінгу щодо ймовірного іноземного втручання в американські президентські вибори, коли уряд США активізував зусилля для протидії таким впливам. У середу Сполучені Штати висунули звинувачення двом співробітникам RT у відмиванні грошей, звинувативши їх в участі у схемі, яка передбачала виробництво онлайн-контенту американською компанією з метою впливу на вибори.

За словами посадовця, Росія використовує приватні російські компанії та RT для прихованого розпалювання внутрішніх розколів у США та просування своїх пріоритетів на виборах. RT побудувала мережу американських і західних особистостей для поширення наративів, дружніх до Росії, що підтримують зусилля Москви вплинути на електорат на користь Трампа та знизити шанси Гарріс.

RT відповіло на звинувачення із сарказмом, заявивши: «У житті є три неминучі речі: смерть, податки і втручання RT у вибори в США». Російське посольство у Вашингтоні не надало коментарів, проте Росія раніше заперечувала втручання у вибори в США.

За словами представника розвідки, Росія залишається найактивнішим іноземним противником, що намагається вплинути на вибори, тоді як Китай більше зосереджений на місцевих виборчих перегонах. Китай заперечує втручання у вибори, називаючи звинувачення «зловмисними спекуляціями».

Також представник розвідки зазначив, що Іран активізував свої зусилля з впливу на виборців напередодні президентських і парламентських виборів у США. Іран відкинув ці звинувачення, назвавши їх «безпідставними та упередженими».

Представник розвідки додав, що спільнота американської розвідки дедалі частіше використовує приватні попередження для цілей іноземних операцій впливу, щоб протидіяти зростаючій кількості іноземних акторів, які намагаються вплинути на вибори в США.

Нагадаємо, у разі перемоги Трампа на виборах комісію з ефективності уряду США може очолити Маск. 

Фото: Reuters.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
468
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду