ISW: Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» в росіян

ISW: Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» в росіян

2 Вересня 2024
1461
2 Вересня 2024
09:55

ISW: Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» в росіян

1461
За даними нещодавніх російських опитувань, операція України в Курській області ще не знизила рівень підтримки війни в Україні серед росіян у короткостроковій перспективі.
ISW: Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» в росіян
ISW: Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» в росіян

Внутрішні інформаційні операції Кремля «пом'якшують втому від війни» і дають змогу російській владі обирати стратегію ведення затяжної війни на виснаження проти України. Про це йдеться у звіті експертів американського Інституту вивчення війни (ISW), які проаналізували опитування в Росії.

За даними нещодавніх російських опитувань, операція України на Курщині поки що не знизила рівень підтримки війни проти України серед росіян у короткостроковій перспективі.

Російська соціологічна організація «Левада-центр» оприлюднила результати щомісячного опитування, згідно з якими близько 78% опитаних росіян підтримують війну в Україні. У липні цього року цей показник сягав 75%, а в червні — 77%. Загалом підтримка війни серед респондентів не опускається нижче 70% з березня 2022 року.

Водночас у серпні 2024 року «Левада-центр» також запитав респондентів про операцію ЗСУ в Курській області і виявив, що 91% респондентів стурбований українськими військовими операціями на російській території.

«Дані опитування "Левада-центру" вказують на те, що відмова Кремля повністю перевести російське суспільство в цілому на воєнні рейки і триваючі внутрішні інформаційні операції Кремля, спрямовані на нормалізацію війни в російському суспільстві, поки що пом'якшують внутрішню втому від війни, і що українська операція в Курській області не змінила цих настроїв. Той факт, що російське суспільство в цілому не відчуває втоми від війни, ймовірно, надає Кремлю гнучкості у виборі стратегії ведення затяжної війни на виснаження проти України», — вважають в ISW.

Нагадаємо, нещодавно аналітики ISW помітили, що російські державні телеканали висвітлюють наступ України в Курській області як обмежену операцію, водночас активно протиставляючи це просуванню Росії на Покровському напрямку, яке російські медіа змальовують як великі перемоги.

В Інституті  припускають, що Кремль за допомогою інформаційної кампанії хоче дати собі час і простір для відповіді на українські дії в Курській області після досягнення своїх наступальних цілей на сході України.

Раніше Центр протидії дезінформації повідомляв про те, що Росія на тлі успіхів Сил оборони України в Курській області посилила інформаційну кампанію, яка має на меті внести розкол між військовим та політичним керівництвом нашої держави. Зокрема, ворог поширює фейки про те, що Олександр Сирський начебто «таємно готував» операцію на Курщині, а Захід буцімто «шукає заміну Володимиру Зеленському» через зірвану операцією можливість переговорів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1461
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду