Пропагандисту окупаційного кримського телеканалу «Миллет» оголосили підозру

Пропагандисту окупаційного кримського телеканалу «Миллет» оголосили підозру

29 Серпня 2024
322
29 Серпня 2024
20:43

Пропагандисту окупаційного кримського телеканалу «Миллет» оголосили підозру

322
За даними правоохоронців, у своїй пропагандистській програмі він наголошував на нібито «історичній належності» тимчасово окупованих територій до складу Росії та стверджував, що «України як держави не має існувати у майбутньому».
Пропагандисту окупаційного кримського телеканалу «Миллет» оголосили підозру
Пропагандисту окупаційного кримського телеканалу «Миллет» оголосили підозру

Директору Інституту медіакомунікацій, медіатехнологій та дизайну окупаційного Кримського федерального університету ім. В. І. Вернадського оголосили підозру у виправдовуванні збройної агресії Росії проти України та розпалюванні національної ворожнечі. Про це повідомила пресслужба прокуратури АР Крим та м. Севастополя.

Слідство встановило, що у 2022-2023 роках підозрюваний, очолюючи один з підрозділів окупаційного університету ім. Вернадського та будучи членом правління так званого окупаційного кримського відділення журналістів Росії, вів авторську програму на пропагандистському телеканалі «Миллет». Він систематично транслював наративи держави-агресора, підтримуючи окупацію Криму та інших регіонів України.

За даними правоохоронців, він наголошував на нібито «історичній належності» тимчасово окупованих територій до складу Росії та стверджував, що «України як держави не має існувати у майбутньому».

«В ефірі декількох випусків підозрюваний акцентував, що у дійсності РФ «бореться з колективною Європою під жовто-блакитними знаменами», а відповідальність за розв'язання війни проти України та загибель людей перекладав на США. При цьому він закликав кримчан отримувати російські паспорти, а тих з них, хто підтримує ЗСУ, пропонував "відвозити до українського військомату"», — розповіли в прокуратурі. 

Дії пропагандиста кваліфікували як:

  • публічні заклики до вчинення дій з метою зміни меж території та державного кордону України (ч.ч. 1, 2 ст. 110 КК України); 
  • колабораційну діяльність (ч. 6 ст. 111-1 КК України); 
  • умисні дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі (ч. 1 ст. 161 КК України);
  • виправдовування збройної агресії РФ проти України, вчинене з використанням медіа (ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно в Україні засудили генерального директора окупаційної телерадіокомпанії «Крим» до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Прокурори автономії в суді довели, що засуджений відразу після окупації півострова військовими Росії почав працювати на ворога.

Фото: прокуратура АР Крим та м. Севастополя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
322
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду