Зеленський про закордонну активність російських пропагандистів: «Працюють, як годинник»

Зеленський про закордонну активність російських пропагандистів: «Працюють, як годинник»

27 Серпня 2024
325
27 Серпня 2024
16:40

Зеленський про закордонну активність російських пропагандистів: «Працюють, як годинник»

325
Щойно Україна робить паузу в інформуванні світу про те, що коїть на нашій території Росія, як цю паузу заповнює російська пропаганда. Про це сьогодні під час форуму «Україна 2024. Незалежність» сказав президент Володимир Зеленський.
Зеленський про закордонну активність російських пропагандистів: «Працюють, як годинник»
Зеленський про закордонну активність російських пропагандистів: «Працюють, як годинник»

Щойно Україна зменшує інтенсивність своєї інформаційної роботи, покликаної правдиво повідомляти світу про дії Росії в нашій країні, ці паузи заповнюють російські пропагандисти. Єдиний спосіб для України реагувати на це — щоденно доносити до світу об’єктивну інформацію про російські злочини. Про це сказав сьогодні під час форуму «Україна 2024. Незалежність» Президент України Володимир Зеленський.

Під час пресконференції журналістка каналу «FreeДом» запитала в Зеленського, як він ставиться до того, що Папа Римський засудив рішення Верховної Ради про заборону діяльності релігійних організацій, керівний центр яких розташований у країні-агресорі. Журналістка також поцікавилась у президента, «чи розуміють наші партнери, що йдеться не про церкву, а про зону впливу Росії на території України».

«Є вплив, за кордоном передусім, в Європі, на різні релігійні інституції. Я вважаю, що в інформаційному просторі дуже багато всього, і Ватикан не є винятком. Ви знаєте, що заяви Папи Франциска були дуже різні. Дуже важливо, що в полі інформаційному відбувається, дуже важливо не втрачати зв’язок ні з Ватиканом, ні з Італією, з інформаційним простором усієї Європи і Сполучених Штатів Америки», — сказав Зеленський.

Він також зізнався, що під час розмов із представниками різних країн світу в нього інколи виникає відчуття дежавю, оскільки знову і знову доводиться пояснювати те, що вже пояснював. «І це стосується не лише Ватикану», — уточнив президент.

«Як тільки ти робиш паузи в інформаційній роботі, як тільки ти робиш паузи в інформаційній боротьбі за правдивий інформпростір…, все заповнюється інформацією Росії. Вони в цьому працюють, як годинник. У них напрацьовані інституції, великі гроші, багато людей всюди — від бізнесу до політики і релігії. Тому тут нічого не зробиш, тільки працювати щоденно», — сказав Зеленський.

Нагадаємо, сьогодні, 27 серпня, Президент України Володимир Зеленський провів пресконференцію. Тема обговорення — війна та кроки України на шляху до справедливого миру.

Під час сьогоднішнього заходу Зеленський також дорікнув «Українській правді» темниками, а ще відповів на питання журналістки «Детектора медіа» Юлії Лавришин про те, як він сприйняв затримання у Франції засновника Telegram Павла Дурова і чи впливатиме ця ситуація на подальше використання телеграму в Україні.

Титульне фото: Володимир Зеленський (фотограф Максим Поліщук, «Детектор медіа»)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
325
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду