Володимир Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні

Володимир Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні

27 Серпня 2024
642
27 Серпня 2024
15:36

Володимир Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні

642
У відповідь на запитання «Детектора медіа» про вплив арешту Павла Дурова на роботу телеграму президент зауважив, що Україна діє як майбутня країна Європейського Союзу, тож у цьому випадку має бути діалог серед його членів.
Володимир Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні
Володимир Зеленський: Затримання Дурова ніяк не впливає на роботу телеграму в Україні

Затримання засновника Telegram Павла Дурова ніяк не впливає на роботу месенджера в Україні. У цьому випадку має бути обговорення серед країн ЄС. Про це сказав президент Володимир Зеленський у відповідь на запитання журналістки «Детектора медіа» Юлії Лавришин під час форуму «Україна 2024. Незалежність».

«На сьогодні це (затримання Павла Дурова. — “ДМ”) ніяк не впливає на те, що телеграм працює в Україні. А ті чи інші кроки і наша політика в таких сенситивних питаннях: ми працюємо як країна майбутнього Європейського Союзу. Тут повинні бути завжди розмови, діалоги, погодження серед країн ЄС», — відповів президент.

Нагадаємо, засновника і генерального директора Telegram Павла Дурова заарештували у Франції 24 серпня близько 8-ї години вечора, коли він вийшов зі свого приватного літака на злітній смузі в аеропорту «Ле Бурже».

За даними французького каналу TF1/LCI, влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації контенту в телеграмі. 

Невдовзі прокуратура Франції повідомила, що розслідує справу Павла Дурова за 12 статтями, серед яких співучасть в обороті наркотиків та зберігання дитячого порно. 

Читайте також:

Команда Telegram прокоментувала затримання засновника месенджера Павла Дурова, заявивши, що Telegram дотримується Закону про цифрові послуги ЄС, а його модерація «відповідає галузевим стандартам і постійно вдосконалюється».

Відомо, що після арешту Дурова російським чиновникам доручили видалити службові листування в месенджері. 

Водночас Україна наразі зайняла позицію спостерігача щодо арешту Павла Дурова, сказав голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин. За його словами, рішення про закриття месенджера для використання в Україні Рада національної безпеки і оборони поки не готує

Титульне фото: Володимир Зеленський (фотограф Максим Поліщук, «Детектор медіа»)

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
642
Читайте також
27.08.2024 20:05
Марина Безкоровайна
199
26.08.2024 09:41
Ігор Пилипів, Володимир Тунік-Фриз, «Економічна правда»
931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду