Удар по готелю в Краматорську: під завалами знайшли тіло британського журналіста

Удар по готелю в Краматорську: під завалами знайшли тіло британського журналіста

25 Серпня 2024
379
25 Серпня 2024
20:43

Удар по готелю в Краматорську: під завалами знайшли тіло британського журналіста

379
Донецька обласна прокуратура підтвердила, що з-під завалів зруйнованої у Краматорську будівлі готелю «Сапфір» деблоковано тіло громадянина Великої Британії, який загинув під час ракетної атаки з боку Росії.
Удар по готелю в Краматорську: під завалами знайшли тіло британського журналіста
Удар по готелю в Краматорську: під завалами знайшли тіло британського журналіста

Внаслідок ракетного удару російських військ по готелю «Сапфір» у Краматорську загинув громадянин Великої Британії, який був працівником іноземного медіа.

Про це повідомили начальник Краматорської міської військової адміністрації Олександр Гончаренко, Донецька обласна прокуратураНаціональна поліція у Фейсбук.

«Рятувальники знайшли під завалами тіло загиблого», - повідомив Олександр Гончаренко.

Перед цим Гончаренко написав, що відомо вже про 6 поранених внаслідок російського удару по Краматорську, один з них перебуває у важкому стані.

Згодом Донецька обласна прокуратура підтвердила, що з-під завалів зруйнованої у Краматорську будівлі готелю деблоковано тіло громадянина Великої Британії, який загинув під час ракетної атаки з боку Росії.

У прокуратурі повідомили, що поранення різного ступеня тяжкості отримали шестеро людей, з яких четверо журналістів.

«24 серпня 2024 року, о 22:35, російські війська вдарили по місту, ймовірно, ракетою "Іскандер-М". Під прицілом окупантів опинився житловий квартал, де на території зруйнованого готелю дістали тілесні ушкодження четверо журналістів іноземного медіа 38, 40, 41 та 46 років. Чоловіки отримали мінно-вибухові травми, забій головного мозку, перелом ноги, контузії, різані рани і забої тіла», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Пізніше в Нацполіції повідомили, що загиблий 40-річний громадянин Великої Британії був працівником іноземного медіа.

Пораненим журналістам віком 38, 40, 41 та 46 років надана медична допомога. Двоє з них госпіталізовані, інші лікуються амбулаторно.

Нагадаємо, раніше голова Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомляв, що після ракетного удару росіян по готелю «Сапфір» в Краматорську під завалами ймовірно перебуває журналіст з Великої Британії.

Як повідомив «Детектору медіа» представник Reuters, у Краматорську Донецької області під час ракетного удару по готелю постраждала команда журналістів агентства Reuters, що висвітлює війну в Україні. Один із журналістів зник безвісти, ще двоє були госпіталізовані з пораненнями.

Голова Донецької області Вадим Філашкін підтвердив у своєму повідомленні в Telegram, що російські війська вдарили по Краматорську, внаслідок чого двоє журналістів отримали поранення, а один зник безвісти.

Фото: зруйнований готель «Сапфір» у Краматорську/Донецька обласна прокуратура

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
379
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду