Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції, — TF1

Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції, — TF1

25 Серпня 2024
5011
25 Серпня 2024
00:02

Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції, — TF1

5011
Медіа повідомляють, що влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації в телеграмі.
Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції, — TF1
Засновника Telegram Павла Дурова затримали у Франції, — TF1

Павла Дурова, засновника і генерального директора компанії Telegram, заарештували близько 8-ї години вечора в суботу, коли він вийшов зі свого приватного літака на злітній смузі в аеропорту «Ле Бурже». Про це повідомляє французький канал TF1/LCI із посиланням на свої джерела.

В новині повідомляється, що Дурова супроводжували охоронець та жінка.

Затримання провели жандарми GTA (Повітряна транспортна жандармерія). Також телеканал зазначає, що Павло Дуров прибув з Азербайджану. Приводом для затримання став ордер, виданий Національним управлінням судової поліції Франції на підставі попереднього розслідування. TF1 повідомляє, що Дуров у Франції був включений до списку розшукуваних осіб.

Як повідомляє канал, влада Франції звинувачує Дурова у співучасті в торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей та шахрайстві через відсутність модерації в телеграмі. Як стверджується, бізнесмен перебуває під вартою. Джерело каналу заявило, що Дурова точно заарештують. «На своїй платформі він допустив скоєння незліченних правопорушень і злочинів, не роблячи нічого, щоб це модерувати або співпрацювати (з правоохоронними органами)», — цитує канал неназване джерело.

Павло Дуров має громадянство Франції, останнім часом жив в Об'єднаних Арабських Еміратах.

Після появи інформації про затримання Дурова криптовалюта Toncoin, яку використовують у месенджері, почала стрімко знецінюватися

Новина доповнюється.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5011
Читайте також
26.08.2024 09:41
Ігор Пилипів, Володимир Тунік-Фриз, «Економічна правда»
602
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду