Після скарги алжирської боксерки Іман Хеліф Джоан Роулінг видалила 27 твітів

Після скарги алжирської боксерки Іман Хеліф Джоан Роулінг видалила 27 твітів

21 Серпня 2024
4491
21 Серпня 2024
15:43

Після скарги алжирської боксерки Іман Хеліф Джоан Роулінг видалила 27 твітів

4491
Письменниця Джоан Роулінг вже протягом 13 днів не писала твітів
Після скарги алжирської боксерки Іман Хеліф Джоан Роулінг видалила 27 твітів
Після скарги алжирської боксерки Іман Хеліф Джоан Роулінг видалила 27 твітів

Письменниця Джоан Роулінг видалила зі свого облікового запису в соцмережі X 27 постів і не публікує твіти з 7 серпня. Увагу на це звернув американський активіст Тревіс Екерс.

«Джоан Роулінг видалила 27 твітів відтоді, як була названа в судовому позові, поданому олімпійською чемпіонкою з боксу Іман Хеліф. Окрім того, Роулінг вже протягом 13 днів не писала твітів», - йдеться у повідомленні активіста. 

Нагадаємо, що олімпійська чемпіонка з боксу Іман Хеліф подала скаргу на соцмережу X. Спортсменка заявила, що зіткнулася з кіберпереслідуванням після гендерного скандалу на Олімпійських іграх 2024.


У скарзі фігурують письменниця Джоан Роулінг і власник Х Ілон Маск. 

За словами адвоката спортсменки Набіль Буді, у справі також може фігурувати кандидат у президенти США Дональд Трамп — незалежно від того, чи згадали його в позові, бо він теж написав твіт про Хеліф.

Письменниця Джоан Роулінг опублікувала знімок бою Іман Хеліф з італійською боксеркою Анджелою Каріні, зазначивши, що Хеліф була «чоловіком, який насолоджується стражданням жінки, яку він щойно вдарив по голові».

Тим часом мільярдер Ілон Маск поділився твітом американської плавчині Райлі Гейнс, яка стверджувала, що «чоловікам не місце в жіночому спорті», — він додав: «Абсолютно точно».

Кандидат у президенти США Дональд Трамп теж опублікував допис із фотографією бою спортсменок з коментарем: «Я буду тримати чоловіків якнайдалі від жіночого спорту».

На Олімпіаді-2024 після поєдинку алжирської боксерки Іман Хеліф з представницею Італії Анджелою Каріні в 1/8 фіналу розгорівся скандал після того, як італійка відмовилася продовжувати бій через його «нечесність», у ЗМІ Хеліф почали називати «чоловіком» і «трансгендерною людиною».

У 2023 році Міжнародна асоціація боксу відсторонила Іман Хеліф з Чемпіонату світу через «провалений гендерний тест». Президент асоціації, росіянин Умар Кремльов, тоді заявив, що у спортсменки нібито виявили Y-хромосому, яка є в чоловіків і в деяких жінок.

Підтверджень словам Кремльова не знайшли, а IBA відмовилась оприлюднити детальні результати тестів, які нібито проходила Хеліф.

Оскільки Міжнародний олімпійський комітет не визнає цю організацію, її вердикт не вважається дійсним на Олімпіаді-2024, а тому Хеліф допустили до змагань у Парижі. 

У фіналі Олімпіади Хеліф здобула золото. 

Читайте також: 

Фото: The Times

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4491
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду