Італійський канал RAI 1 зробив власний репортаж із Суджі

Італійський канал RAI 1 зробив власний репортаж із Суджі

16 Серпня 2024
47254
16 Серпня 2024
11:57

Італійський канал RAI 1 зробив власний репортаж із Суджі

47254
Кореспондентка телеканалу приїхала до міста з українськими військовими і поспілкувалася з місцевими мешканцями.
Італійський канал RAI 1 зробив власний репортаж із Суджі
Італійський канал RAI 1 зробив власний репортаж із Суджі

Італійський телеканал Rai 1 опублікував власний репортаж із Суджі Курської області Росії, зайнятій українськими військами.

Сюжет вийшов 14 серпня у вечірньому випуску служби новин TG1 першого каналу італійського суспільного мовника RAI 1.

У сюжеті видно, що знімальна група заїжджає на територію Курської області з українськими військовими. В’їжджаючи у Суджу, кореспондентка Стефанія Баттістіні перепитує, а згодом й сама стверджує, що українські військові контролюють місто.

Журналістка спілкується з деякими місцевими мешканцями, які залишились в місті. На запитання, як до них ставляться українські військові, одна з мешканок відповідає: «Ввічливо».

«Ось у чому різниця між нами і росіянами…», — підсумовує після цього український захисник.

Нагадаємо, 14 серпня в ефірі спільного телемарафону показали сюжет кореспондентки ТСН Наталії Нагорної з Суджі Курської області. Журналістка розповіла, як українські воїни знімають з адмінбудівель російські прапори та вішають синьо-жовті стяги, а також роздають гуманітарну допомогу місцевим жителям. У пресслужбі «1+1» повідомили, що репортаж із Суджі став можливим «завдяки плідній співпраці марафону "Єдині новини" з Силами оборони та талантам воєнкорів каналів марафону, зокрема й Телевізійної служби новин "1+1"».

Про роботу над репортажем з Курської області також повідомив журналіст Юрій Бутусов. У  розмові з «Детектором медіа» він сказав, що поки що не може коментувати свою поїздку.

Напередодні також команда hromadske побувала в Суджі Курської області та дізналась, який вигляд має місто, що нині перебуває під контролем ЗСУ. Головна редакторка hromadske Христина Коціра розповіла «Детектору медіа», що команда працювала в Суджі не в межах організованого престуру: «Це виключно майстерність домовлятися і особисті контакти наших журналістів».

Також журналісти телеканалу «Інтер» побували на Курщині, сюжет військового кореспондента Ігоря Левенка показали в ефірі спільного телемарафону. У коментарі «Детектору медіа» Ігор Левенок розповів, що про роботу в Курській області продюсери телеканалу домовлялися з Міноборони України.

Фото: розмова італійської кореспондентки з мешканкою Суджі / скриншот з відео RAI1

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
47254
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду