Президента просять повністю заблокувати роботу strana.ua: петиція набрала 25 тисяч підписів

Президента просять повністю заблокувати роботу strana.ua: петиція набрала 25 тисяч підписів

1 Серпня 2024
3719
1 Серпня 2024
22:15

Президента просять повністю заблокувати роботу strana.ua: петиція набрала 25 тисяч підписів

3719
Відома антиукраїнською пропагандою, «Страна.ua» заблокована указом президента, а проти її редакторів запроваджені санкції. Проте, стверджує автор петиції, редакції вдається обходити заборони, створюючи нові канали в соцмережах.
Президента просять повністю заблокувати роботу strana.ua: петиція набрала 25 тисяч підписів
Президента просять повністю заблокувати роботу strana.ua: петиція набрала 25 тисяч підписів

Петиція на сайті Президента України з вимогою повністю заблокувати роботу проросійського видання «Страна.ua» та запровадити санкції проти низки його працівників набрала 25 тис. підписів.

Петицію  зареєстрували 23 липня, вона набрала необхідну кількість голосів за вісім днів.

Її автором є Андрій Сасько. Він нагадав, що видання «Страна.ua» відоме антиукраїнською пропагандою і що указ президента від 16 лютого 2022 року заблокував доступ до вебресурсів на доменах та субдоменах strana.ua, а указ від 20 серпня 2021 року запровадив санкції до головного редактора ресурсу Ігоря Гужви та пов’язаних з ним осіб.

Проте, стверджує автор петиції, редакції вдається створювати нові канали, використовуючи підставних осіб, посередницькі юридичні особи, технічні засоби обходу блокування веб-ресурсів.

Автор звертає увагу на новий ютуб-канал «Страни» під назвою «Все ясно и понятно», де видання «продовжує маніпулювати думкою українських глядачів».

«Відтак з метою позбавлення їх можливості і надалі інформаційно отруювати українське суспільство, підривати здатність народу до опору агресору, існує об’єктивна потреба у повному і остаточному блокуванні впливу цих суб’єктів та афілійованих із ними осіб», — ідеться в петиції.

Ініціатор просить президента накласти додаткові санкції на українських та російських юридичних осіб, що працюють в Україні в інтересах Росії, а також на керівників та власників цих компаній, зокрема: Аллу Шаманську, Юлію Корзун, Світлану Крюкову, Анастасію Товт, Валерію Івашкіну, Анну Мазітову, Кирила Малишева, Марину Рассоху, Олесю Медведєву.

Нагадаємо, у вересні 2022 року волонтер та активіст Роман Сініцин уже реєстрував петицію з вимогою заблокувати всі «дзеркала» сайту «Страна.ua» та припинити співпрацю держорганів з цим виданням. На петицію відреагував президент Володимир Зеленський, попросивши РНБО розглянути це питання.

У грудні 2022-го позбавили акредитації чотирьох кореспондентів підсанкційного видання «Страна.ua», які їздили у звільнений від російської окупації Херсон. Вони отримували акредитацію як нібито представники інформаційної агенції «360 новини»

Що не так із виданням «Страна.ua», можна прочитати в матеріалі Отара Довженка та Ярослава Зубченка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3719
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду