Помер український диктор Василь Манько

Помер український диктор Василь Манько

30 Липня 2024
3524
30 Липня 2024
15:58

Помер український диктор Василь Манько

3524
З 1970-х років Василь Манько був провідним диктором Українського телебачення.
Помер український диктор Василь Манько
Помер український диктор Василь Манько

У понеділок, 29 липня, пішов з життя український диктор, журналіст Василь Манько. Про це повідомив його колега, телевізійник Микола Канішевський. 

«29 липня пішов з життя Василь Пантелійович Манько. Старше покоління памʼятає його як провідного диктора Українського телебачення (Хрещатик, 26). Василь мав повних 77 років», — написав Канішевський.

У коментарі «Детектору медіа» він зазначив, що поки що не знає точної причини смерті колеги. За словами похресника Василя Манька, диктор «не одужав після операції».

Своїми спогадами про пана Василя в розмові з «ДМ» поділилася дикторка й телеведуча Тетяна Цимбал. За її словами, з 1970-х років вони працювали пліч-о-пліч, тож звістка про смерть колеги стала ударом.

Тетяна Цимбал зауважила, що на Київську телевізійну студію Василь Манько прийшов з радіо, тож мав хороший мовний вишкіл, який надалі допомагав на його професійному шляху.

«Після скорочення дикторського відділу у 90-х ми співпрацювали на різних каналах, у різних медійних структурах. Василь одразу пішов працювати в обласну редакцію, а згодом був прессекретарем фармацевтичної фірми. Однак слово — це закоханість на все життя. Ми всі це відчували. І Вася був одним з тих людей, які були закохані в цю справу», — зазначила Цимбал.

Колеги пана Василя зауважили, що останні роки він начитував книги для людей з порушеннями зору в студії звукозапису Українського товариства сліпих (УТОС).

«Він запам'ятався людиною професійною, світлою та дотепною. Він мав прекрасне почуття гумору, з якоюсь лукавинкою. Я не пам'ятаю його злим, заздрісним, попри те, що ця людина пройшла великий шлях з нуля сама. Вася був відкритим до життєвих радостей, щирого спілкування. Його єство було ніби налаштоване на позитив. (...)  Дуже велика втрата. Це порожнеча. Однак світлі спогади збережуться. Він залишив по собі пам'ять як людина, яка була необхідна тисячам глядачів та слухачів», — резюмувала Тетяна Цимбал.

Колектив «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття рідним, близьким та колегам Василя Манька і безмежно тужить разом з ними.

Усі фото надав Микола Канішевський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3524
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду