У розвідці США попередили про поширення російської дезінформації перед виборами

У розвідці США попередили про поширення російської дезінформації перед виборами

30 Липня 2024
458
30 Липня 2024
10:59

У розвідці США попередили про поширення російської дезінформації перед виборами

458
Попередження розвідки пролунало після кількох бурхливих тижнів у політиці США, які змусили Росію, Іран і Китай переглянути деталі своїх пропагандистських планів.
У розвідці США попередили про поширення російської дезінформації перед виборами
У розвідці США попередили про поширення російської дезінформації перед виборами

Росія вкрай активно намагається вплинути на громадську думку несвідомих американців, поширюючи дезінформацію про президентські перегони в США. Про це заявили представники Офісу директора національної розвідки США під час брифінгу, передає АР.

Відповідне попередження пролунало після кількох бурхливих тижнів у політиці США, які змусили Росію, Іран і Китай переглянути деталі своїх пропагандистських планів.

У розвідці додали, що незмінною залишається рішучість цих країн заповнити інтернет неправдивими заявами про американську демократію, щоб підірвати довіру до виборів.

«Американська громадськість повинна знати, що контент, який вони читають в інтернеті, особливо в соціальних мережах, може бути іноземною пропагандою, навіть якщо здається, що він походить від співвітчизників або походить зі Сполучених Штатів», — сказав представник Офісу директора національної розвідки.

Росія продовжує становити найбільшу загрозу, коли йдеться про дезінформацію під час виборів. Хоча є ознаки того, що Іран розширює свої зусилля, а Китай діє обережно.

Групи, пов’язані з Кремлем, все частіше наймають маркетингові та комунікаційні компанії в Росії, щоб передати частину роботи зі створення цифрової пропаганди на аутсорсинг, замітаючи при цьому сліди, заявили посадовці під час брифінгу з журналістами.

Дві такі фірми потрапили під нові санкції США, оголошені в березні. Американська влада стверджує, що дві російські компанії створили фальшиві вебсайти та профілі в соціальних мережах для поширення дезінформації Кремля.

Кінцева мета росіян — змусити американців поширювати російську дезінформацію, не ставлячи під сумнів її походження.

За словами чиновників, люди набагато частіше довіряють і поширюють інформацію, яка, на їхню думку, надходить із внутрішнього джерела. Підроблені вебсайти, створені для імітації американських новинних видань, і згенеровані штучним інтелектом профілі в соціальних мережах — це лише два методи.

У деяких випадках американці, американські технологічні компанії та засоби масової інформації охоче повторюють повідомлення Кремля.

Нагадаємо, раніше Міністерство юстиції США заявило, що тікток  збирає інформацію користувачів на делікатні теми, що робить його загрозою національній безпеці.

Читайте також: 

Фото ілюстративне

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
458
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду