Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській The Guardian

Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській The Guardian

24 Липня 2024
405
24 Липня 2024
12:32

Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській The Guardian

405
У розмові з британськими журналістами головнокомандувач ЗСУ розповів про співвідношення сил на фронті, атаки на російську територію, потребу мобілізації та плани деокупувати Крим.
Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській The Guardian
Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській The Guardian

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський дав інтерв’ю англійській газеті The Guardian.

У розмові з британськими журналістами головнокомандувач ЗСУ розповів, що наразі Росія має суттєву перевагу за силами та ресурсами. За кількістю техніки Росія переважає Україну вдвічі, а то й втричі. У росіян майже вдвічі зросла кількість танків та артилерії. Окупанти також планують до кінця року збільшити чисельність свого військового угруповання з 520 тисяч до 690 тисяч людей.

Головнокомандувач розповів також, що Сили оборони успішно використовують безпілотники-камікадзе дальнього радіусу дії для ударів вглиб території Росії. Так, під прицілом було «близько 200 об'єктів критичної інфраструктури» — це об’єкти військової логістики, заводи, паливні склади і склади боєприпасів. Морські дрони, за його словами, потопили близько третини Чорноморського флоту РФ.

Видання пише, що одним з найгостріших завдань на сьогодні є пошук і заміна загиблих і поранених українських воїнів новими людьми. За словами Сирського, без мобілізації Україна не зможе створювати нові резерви і бригади, які необхідні, оскільки Росія збільшує свої сухопутні війська.

«Для нас дуже важливо, щоб усі громадяни України виконали свій конституційний обов'язок. Я сподіваюся, що після перемоги вони зможуть розповісти своїм дітям, де вони були. Де ви були, коли всі громадяни України воювали в таких запеклих боях? Ось у чому питання», — зазначив військовий.

Сирський заявив, що Україна має реалістичний план, як деокупувати Крим. «Ми зробимо все можливе, щоб досягти міжнародно визнаних кордонів 1991 року. Ми повинні перемогти... щоб звільнити наших громадян, які перебувають на окупованих територіях, які страждають», — заявив Сирський.

Фото: Alessio Mamo/The Guardian

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
405
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду