Двоє харківських фотографів потрапили під російський артилерійський обстріл на Донеччині

Двоє харківських фотографів потрапили під російський артилерійський обстріл на Донеччині

22 Липня 2024
268
22 Липня 2024
12:36

Двоє харківських фотографів потрапили під російський артилерійський обстріл на Донеччині

268
Унаслідок ворожого влучання в бліндаж Ольга Ковальова зазнала осколкового поранення підпахвової, надключичної, надгрудної ділянок та руки, а також отримала перелом грудної клітини. Владислав Краснощок та військові також отримали контузії.
Двоє харківських фотографів потрапили під російський артилерійський обстріл на Донеччині
Двоє харківських фотографів потрапили під російський артилерійський обстріл на Донеччині

Двоє харківських фотографів, Ольга Ковальова та Владислав Краснощок, 19 липня потрапили під обстріл ворожої артилерії в районі Торецького напрямку на Донеччині. У той день журналісти працювали з артилеристами Збройних сил України, які здійснили кілька пострілів по ворогу та сховались у бліндаж.  Про це повідомили на сайті Української асоціації професійних фотографів.

За словами фотографа Владислава Краснощока, поки вони з військовими були у бліндажі, ворог почав стріляти у відповідь. Так, 12 ударів поцілили неподалік від позиції, а 13-й влучив прямо у бліндаж.

Ольга Ковальова зазнала осколкового поранення підпахвової, надключичної, надгрудної ділянок та руки, а також отримала перелом грудної клітини. Її госпіталізували.

«У мене три осколкові поранення. Два осколки вдалося дістати з тіла. Усі вони були біля великих судин. Проте один осколок медики наразі не ризикують діставати, аби щось не пошкодити. Наразі у мене не працює повністю права рука», — розповіла вона.

Спершу військовий медевак доставив фотографку в найближчий польовий шпиталь, звідти у військовий госпіталь у Покровську, а далі — у цивільну лікарню. Наразі вона перебуває в стабільному стані у госпіталі в Харкові.

«Усі інші, хто перебував у бліндажі, на щастя, цілі. Мене поранило, тому що я сиділа в кутку біля труби — імпровізованої витяжки, саме з неї і посипались осколки. Мене врятував бронежилет і шолом. Осколки потрапили туди, де захисту не було. Дуже шкода, що це сталося у перший день відрядження», — додала фотографка. 

Відомо, що Владислав Краснощок та військові також отримали контузії. «Детектор медіа» звернувся до фотографа по коментар, щоб дізнатися про його стан, та очікує на відповідь. 

Нагадаємо, в Херсоні під час знімання наслідків артилерійського обстрілу житлового кварталу 11 липня поранення отримав працівник пресслужби Херсонської ОВА.

Раніше журналіст, письменник, колишній в’язень тюрми донецьких бойовиків «Ізоляція», а також військовослужбовець ЗСУ Станіслав Асєєв дістав поранення на фронті.

Фото: Ольга Ковальова під час роботи на Донеччині в червні 2024 року / Георгій Іванченко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
268
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду