Учасниця мітингу проти «несправедливого» відключення енергії у Запоріжжі напала на журналістку

Учасниця мітингу проти «несправедливого» відключення енергії у Запоріжжі напала на журналістку

19 Липня 2024
10325
19 Липня 2024
15:56

Учасниця мітингу проти «несправедливого» відключення енергії у Запоріжжі напала на журналістку

10325
Жінка намагалась «переконати» кореспондентку знімати автівку, яку блокували мітингувальники.
Учасниця мітингу проти «несправедливого» відключення енергії у Запоріжжі напала на журналістку
Учасниця мітингу проти «несправедливого» відключення енергії у Запоріжжі напала на журналістку

19 липня у Запоріжжі учасниця мітингу проти «несправедливого відключення електроенергії» напала на фотокореспондентку 061.ua Катерину Клочко, коли та знімала перебіг подій протесту. Про це журналістка повідомила місцевій представниці ІМІ.

За словами Катерини, нападниці вимагала від журналістки знімати мітингувальників, які блокували автівку. Коли журналістка відмовилась, жінка схопила її за руку, штовхнула і силоміць розвернула її до автівки. 

Журналістка розповіла, що знімала мітингувальників, які перекрили рух транспорту на проспекті Соборному. «У цей момент поруч намагалась проїхати автівка, яку блокували учасники мітингу. Якась невідома жінка почала кричати в мій бік: “Чого ти це знімаєш, знімай тих людей!”, вказуючи на мітингувальників, які блокувати автівку. Потім вона підійшла до мене, схопила за руку з камерою, штовхнула і розвернула мене у бік автомобіля. Я повідомила їй, що я журналістка і знаю, що мені знімати, що вона не має права чіпати мене і вказувати, що фотографувати», — розповіла Катерина Клочко. 

На запитання, на якій підставі жінка чіпляла її руками, нападниця відповіла: «Наступного разу можу і ногами». 

На відео, яке Катерина Клочко зняла після інциденту і дала ознайомитися представниці ІМІ, видно, що жінка веде себе агресивно, кричить на журналістку і звинувачує її в тому, що вона «провокує ситуацію».

Журналістка розповіла, що відразу звернулась до поліцейських, які слідкували за порядком на мітингу, і написала заяву до поліції про перешкоджання професійній діяльності.

Як зазначає представниця ІМІ, мітинг у Запоріжжі 19 липня мав неформальну назву «Мітинг проти несправедливих відключень електроенергії». Хто організував цей захід — невідомо. Учасники стверджували, що вони «самоорганізувалися». 

Як розповіли представниці ІМІ журналісти, які висвітлювали цю подію, на мітингу кілька людей в натовпі викрикували фрази про те, що відключення викликані не повномасштабною війною і руйнуванням російськими агресорами енергетичної інфраструктури України, а бездіяльністю і корупцією влади тощо. На сьогодні подібні мітинги без офіційно заявлених організаторів вже пройшли у Запоріжжі і кількох містах Полтавської області. Також відомо про заклики виходити на мітинги в Черкаській області.

Нагадаємо, нещодавно у Херсоні невідомий чоловік напав на журналістку онлайн-видання «Мост» Олену Гнітецьку під час знімання та погрожував їй розправою. Поліція Херсона відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання журналістській роботі.

На фото: у синій сукні жінка, яка напала на Катерину Клочко / скриншот ІМІ з відео Катерини Клочко
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10325
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду