Канал «Армія TV» презентував документальну стрічку «Етос» про Сили спеціальних операцій ЗСУ

Канал «Армія TV» презентував документальну стрічку «Етос» про Сили спеціальних операцій ЗСУ

19 Липня 2024
408
19 Липня 2024
13:43

Канал «Армія TV» презентував документальну стрічку «Етос» про Сили спеціальних операцій ЗСУ

408
Фільм, присвячений бійцям Третього окремого полку Спеціального призначення імені Святослава Хороброго, занурює у філософію, цінності та мотивацію воїнів, а також проводить паралелі з історією України.
Канал «Армія TV» презентував документальну стрічку «Етос» про Сили спеціальних операцій ЗСУ
Канал «Армія TV» презентував документальну стрічку «Етос» про Сили спеціальних операцій ЗСУ

Канал «Армія TV» презентував документальний фільм «Етос» режисера Ангела Ангелова про Сили спеціальних операцій ЗСУ. Стрічка присвячена бійцям Третього окремого полку Спеціального призначення імені Святослава Хороброго. Про це повідомила пресслужба «Армії TV».

«Один із головних героїв фільму — меч. Він уособлює хоробрість, силу та віру в перемогу. Це спадок, який залишили нам наші предки, вклавши в нього свою силу, знання та мудрість. У Третьому полку ССО є дві реліквії. Це прапор, який боєць виніс з Донецького аеропорту, і друга реліквія — копія меча Святослава Хороброго. Оригінал цього меча зараз у Софійському соборі, його знайшли кілька років тому на Запоріжжі», — розповів режисер.

Документальний фільм «Етос» занурює у філософію, цінності та мотивацію українських воїнів і розкриває суть того, що робить їх особливими, що спонукає до хоробрості та подвигів. Стрічка також проводить паралелі з історією України, тож не лише розповідає про сучасних військових, а й виконує роль містка між минулим і сьогоденням.

«На моїх очах відбулося знайомство знімальної групи з бійцями ССО, спочатку вони знали небагато, але захопилися процесом і зуміли передати все через цей фільм. Вони показали воїнів, які розуміють, що таке війна і що означає знищувати ворога. Ангел обіцяв зняти чудове кіно, і, думаю, йому це вдалося», — зазначив представник Сил спеціальних операцій,

16 липня в київському кінотеатрі «Жовтень» відбувся закритий допрем'єрний показ першого епізоду серії документальних фільмів «Етос», на якому були присутні воїни ССО, представники Міністерства оборони, фахівці з комунікацій у сфері оборони та волонтери, що долучилися до створення фільму.

28 липня стрічка стане доступною для перегляду на ютуб-каналі «Армія TV — Військове телебачення України», а в День Сил спеціальних операцій, 29 липня, відбудеться прем’єрний показ фільму на телеканалі «Армія TV».

Нагадаємо, нещодавно 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила представила новий фільм, що висвітлює евакуацію з мікрорайону «Канал» в Часовому Яру. У фільмі глядачі можуть побачити підготовку до бойового виїзду, втрату бронемашини M113 після обстрілів, евакуацію пораненого на руках, кадри з екшн-камер та нічного дрона, а також інтерв’ю з евакуаційною групою.

Фото: «Армія TV»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
408
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду