Суд припинив справу проти Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство українки Галини Гатчинс

Суд припинив справу проти Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство українки Галини Гатчинс

13 Липня 2024
580
13 Липня 2024
11:54

Суд припинив справу проти Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство українки Галини Гатчинс

580
Справу щодо Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство операторки Галини Гатчинс закрито. Суд у Нью-Мексико пояснив рішення неправомірними діями поліції та прокурорів у зв'язку з приховуванням доказів.
Суд припинив справу проти Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство українки Галини Гатчинс
Суд припинив справу проти Алека Болдуїна про ненавмисне вбивство українки Галини Гатчинс

Суд в американському штаті Нью-Мексико закрив справу проти актора Алека Болдуїна, якого звинувачували в ненавмисному вбивстві операторки Галини Гатчинс на знімальному майданчику фільму «Іржа».

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що всі звинувачення з актора знято.

Болдуїн міг отримати 18 місяців позбавлення волі. Коли актор почув рішення судді, він заплакав. Він залишив залу суду, не коментуючи результат справи пресі.

Суддя Мері Марлоу Соммер погодилася з позицією захисту актора про те, що прокурори та поліція приховали частину доказів у справі. Адвокати наполягали, що сторона звинувачення не надала суду свідчення, які би пояснили, як бойові патрони потрапили до револьвера Болдуїна.

Під час засідання прокурорка Карі Мориссі визнала, що кілька місяців тому сторона звинувачення отримала партію набоїв від свідка, який стверджував, що це набої зі знімального майданчика «Іржа». Однак замість того, щоб подати патрони на процесі як доказ, прокуратура прикріпила їх до іншої справи і не повідомила захист.

Суддя також ухвалила, що справу щодо Болдуїна не можна буде переглянути. Це означає, що всі звинувачення проти актора знято.

Нагадаємо, трагедія сталася 21 жовтня 2021 року під час зйомок малобюджетного вестерну «Іржа» у штаті Нью-Мексико неподалік міста Санта-Фе. Внаслідок пострілу Болдуїна загинула Галина Гатчинс та був поранений режисер Джоел Соуза, який перебував за її спиною.

Галині Гатчинс було 42 роки, вона мала громадянство України та працювала в Голлівуді. У 2019-му журнал асоціації кінематографістів Америки включив її до десяти найперспективніших операторів США.

Як встановило слідство, реквізитний револьвер Болдуїну видав перед зйомками помічник режисера Дейв Голлс, який повідомив акторові, що зброя «холодна» (тобто в ній немає бойових патронів).

У фокус уваги детективів потрапили ще двоє осіб: збройова експертка Ганна Ґутьєррес-Рід, яка була відповідальною за стан зброї на знімальному майданчику, а також помічник режисера Дейв Голлс. 

За даними американських ЗМІ, під час зйомок цього вестерну нібито вже траплялася випадкова стрілянина з реквізитної зброї, а члени знімальної групи скаржилися на умови роботи та порушення техніки безпеки ще до того, як загинула Галина Гатчинс.

У листопаді 2022-го Болдуїн подав позов на знімальну групу стрічки «Іржа». Він вважає членів групи причетними до випадкового вбивства Гатчинс на знімальному майданчику та звинувачує у недбалості. 

20 січня 2023 року стало відомо, що Алеку Болдуїну та Ганні Ґутьєррес-Рід висунуть звинувачення і їх судитимуть.

Фото: REUTERS

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду