Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро

Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро

12 Липня 2024
609
12 Липня 2024
23:10

Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро

609
На конкурс зможуть податись лише українські організації
Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро
Програма «Креативна Європа» оголосила спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро

У межах програми ЄС «Креативна Європа» відбудеться спеціальний конкурс для України на 5 мільйонів євро. Про це у Facebook повідомила членкиня української делегації в ПАРЄ, заступниця голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук. 

«Важлива новина для культурного сектору. Під програму ЄС «Креативна Європа» для України виділено додаткових 5 млн євро. Цінуємо, що ЄС не припиняє підтримувати наші креативні індустрії в такі складні часи», — написала Кравчук.

За її словами, на конкурс зможуть податись лише українські організації за такими напрямками діяльності:

  • доступ до культури для тимчасово переміщених українців;
  • післявоєнне відновлення України у сфері культури.

«Під час засідання Програми ЄС «Креативна Європа» було оголошено про виділення додаткових цільових 5 мільйонів євро для України у 2025 році. Спеціальний конкурс, на який зможуть подаватись лише українські організації, матиме пріоритетами доступ до культури для тимчасово переміщених українців та післявоєнне відновлення України у сфері культури», — йдеться у повідомленні  Міністерства культури та інформаційної політики.

Зазначається, що учасники заходу привітали нещодавнє рішення Єврокомісії про повноцінну участь України у підпрограмах «Медіа» та «Міжсекторальна співпраця» програми ЄС «Креативна Європа», що стало наслідком успішних кроків у напрямку наближення медіазаконодавства України до європейських стандартів. Очікується, що Україна та ЄС підпишуть міжнародну угоду, яка зафіксує це рішення.

У МКІП зазначають, що започаткований програмою спеціальний конкурс для України «Підтримка українських переселенців та культурного та креативного секторів в Україні» став ефективним інструментом для просування культурного розмаїття, сприяння інтеграційним процесам в культурному професійному середовищі та створив сприятливі умови для підтримки стійкості та перспектив для спільного післявоєнного майбутнього.

Нагадаємо, що раніше Європейська Комісія дала згоду на повноправну участь України у всіх заходах Програми ЄС «Креативна Європа» (2021–2027), включаючи напрям «Медіа».

31 березня 2023 року набув чинності Закон України «Про медіа», який Верховна Рада ухвалила 13 грудня 2022 року.

Крім того, 30 травня 2023 року Верховна Рада схвалила у другому читанні закон «Про рекламу». Ухвалення обох цих законів було однією з вимог для вступу України до ЄС.

Фото: МКІП

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду