Швейцарія розширила санкції проти Росії. Серед них — заборона на рекламу низки пропагандистських медіа

Швейцарія розширила санкції проти Росії. Серед них — заборона на рекламу низки пропагандистських медіа

9 Липня 2024
451

Швейцарія розширила санкції проти Росії. Серед них — заборона на рекламу низки пропагандистських медіа

451
Нові обмеження переважно спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів, співробітників збройних сил і судових органів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, а також співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ).
Швейцарія розширила санкції проти Росії. Серед них — заборона на рекламу низки пропагандистських медіа
Швейцарія розширила санкції проти Росії. Серед них — заборона на рекламу низки пропагандистських медіа

Федеральний департамент економіки, освіти та досліджень Швейцарії (EAER) розширив санкційні обмеження проти Росії. До переліку додали ще 69 фізичних та 86 юридичних осіб. Про це йдеться у пресрелізі на сайті департаменту.

Зазначається, що в такий спосіб Швейцарія приєднується до нових санкцій, запроваджених ЄС у відповідь на агресію Росії проти України. 

Обмеження переважно спрямовані проти бізнесменів, пропагандистів, співробітників збройних сил і судових органів, осіб, відповідальних за депортацію українських дітей, а також співробітників Федеральної служби безпеки (ФСБ). Загалом до санкційних списків потрапили понад 2200 фізичних та юридичних осіб.

Окрім цього, EAER наклав заборону на рекламу чотирьох російських медіа — Voice of Europe, «РИА Новости», «Известий» та «Российской газеты». Таке рішення ухвалили через безперервні пропагандистські та дезінформаційні кампанії з боку Росії, пояснили у відомстві.

Утім, на відміну від заходів ЄС, ці медіа не підпадають під заборону мовлення у Швейцарії.

«Хоча ці канали використовуються для цілеспрямованого поширення російської пропаганди та дезінформації, Федеральна рада все ж вважає, що ефективніше протидіяти неправдивим і шкідливим заявам фактами, а не забороняти їх», — зазначили в EAER.

Санкції набудуть чинності з 18:00 за місцевим часом 9 липня.

Нагадаємо, нещодавно міністри закордонних справ країн ЄС ухвалили 14-й пакет санкцій проти Росії у зв’язку з її агресією проти України, який надалі поширює тиск на російську енергетику та містить заходи для запобігання спробам оминати європейські санкції. До санкційного списку додали 116 фізичних та юридичних осіб.

Видання EUobserver, посилаючись на проєкт документа, повідомило, що нові санкції, серед іншого, передбачають обмеження на торгівлю украденими в Україні творами мистецтва. Крім того, за інформацією видання, під європейські санкції потрапили 20 фізичних і 22 юридичних особи, серед яких співачка Поліна Гагаріна.

Ще у травні «Настоящее время» писало, що санкції також введуть проти «Інституту розвитку інтернету» (ІРІ), який фінансує виробництво телесеріалів, відеоігор та фільмів, що підтримують війну Росії проти України.

Раніше повідомлялося, що пропагандистську медіаплатформу «Голос Європи» також включать до 14-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії. Вже наприкінці травня до санкційного списку Євросоюзу внесли проросійського політика Віктора Медведчука, якого в Україні підозрюють у держзраді, його поплічника, колишнього топменеджера телеканалу «112 Україна» Артема Марчевського, а також проєкт «Voice of Europe».

Читайте також: 

Фото: Getty Images

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
451
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду