YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які відбілювали репутацію Росії

YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які відбілювали репутацію Росії

2 Липня 2024
1240

YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які відбілювали репутацію Росії

1240
Деякі акаунти видалили за «порушення правил спільноти», а деякі — без пояснення причин.
YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які відбілювали репутацію Росії
YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які відбілювали репутацію Росії

Відеохостинг YouTube видалив канали іноземних «блогерів», які просували позитивний імідж Росії та відбілювали її репутацію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки при МКІП. 

Так, обліковий запис американської «блогерки» Sasha Meets russia видалили за «порушення правил спільноти». Акаунт політичної аналітикині та журналістки Фіорели Ізабель (Fiorella in moscow) видалили без пояснення причин.

Під обмеження також потрапила сторінка russian Code, яка розповідала про життя іноземців у Росії. Видалили й канал канадської журналістки Еви Бартлетт (Eva Karene Bartlett redirect) за відео «В Україні є список людей, яких треба вбити, і я в ньому» та фейки про український сайт «Миротворець».

Як повідомляє Центр, так звані «блогери» скаржилися на обмеження, проте апеляції не дали результатів.

Нагадаємо, торік у травні Інститут масової інформації виявив 46 незаблокованих російських та орієнтованих на закордонну аудиторію проросійських ютуб-каналів, які поширюють пропаганду, расистські висловлювання, публікують відео зі сценами насильства, виправдовують війну РФ проти України та розпалюють ненависть до українців.

Голова Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко повідомляв, що спільно з СБУ веде перемовини з адміністрацією YouTube про блокування пов’язаних з підсанкційними проросійськими телеканалами ютуб-ресурсів.

Згодом Коваленко уточнив, що у випадку блокування ютуб-каналів із російською пропагандою на прохання України йдеться переважно про блокування доступу саме на території України.

За його даними, старанням ЦПД було заблоковано 200 ютуб-каналів, які поширювали російську дезінформацію і пропаганду.

Фото: з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1240
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду