«Громадське радіо» припиняє вести канал у телеграмі

«Громадське радіо» припиняє вести канал у телеграмі

17 Червня 2024
850
17 Червня 2024
15:53

«Громадське радіо» припиняє вести канал у телеграмі

850
Команда Громадського радіо зосередить свої сили на розвитку сторінок в інших соцмережах.
«Громадське радіо» припиняє вести канал у телеграмі
«Громадське радіо» припиняє вести канал у телеграмі

«Громадське радіо» припиняє вести свій канал у телеграмі, бо «це небезпечна платформа, повʼязана з країною-агресором — Росією». Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті радіо.

«Фахівці дуже часто в наших етерах говорять про те, що Telegram не є безпечною платформою. Дивно про це говорити в етері, але самим вести Telegram, правда ж? Ми закликаємо авдиторію відмовлятися від Telegram як від джерела інформації. Тому йдемо звідти самі. Громадське радіо стає одним з перших медіа, яке своїм прикладом покаже, що Telegram — небезпечна платформа, повʼязана з країною-агресором — Росією», — каже Вікторія Єрмолаєва.

У коментарі «Детектору медіа» головна редакторка «Громадського радіо» Вікторія Єрмолаєва розповіла, що в редакції роздумували, чи йти з телеграму, з літа 2023 року, коли проводили стратегічну сесію.

«Тоді вперше прозвучала думка, що “Громадське радіо” має відмовитись від телеграму. Рішення не було простим, тому що шкода ресурсу, який команда вклала у канал, і ми відчуваємо відповідальність перед аудиторією, яка обрала канал “Громадського радіо”, як джерело інформації. Проте зваживши всі ризики і небезпеки, а також опираючись на роз’яснення експертів, ми вирішили все ж відмовитись від ведення каналу. Натомість закликати нашу аудиторію підписуватись на інші, більш безпечні, майданчики “Громадського радіо”», — каже головна редакторка «Громадського радіо».

За її словами, команда «Громадського радіо» зосередить свої сили на розвитку сторінок в інших соцмережах, зокрема Х, фейсбуку, інстаграмі й тіктоку.

«До слова, у тіктоку “Громадське радіо” є віднедавна, і наші відео стають там популярними. Тож дуже сподіваємося, що наші підписники з телеграму поставляться з розумінням до рішення і залишаться з “Громадським радіо”», — каже Вікторія Єрмолаєва.

Головна редакторка не виключила, що «Громадське радіо» може з’явитись у вотсапі.

На незахищеності даних у телеграмі наголошують в ГУР. І попри досі шалену популярність платформи в Україні, від телеграму потроху відмовляються військові та волонтери.

«Поширення локації, відсутність модерації та постійні вкиди. Частина серверів у Росії, для передачі мережевого трафіку використовують російські компанії. І також в Telegram немає автоматичного наскрізного шифрування повідомлень, як в інших месенджерах. А це означає, що до ваших листувань можуть мати доступ. Звісно, Росія дуже активно використовує Telegram у війні проти нас», — ідеться в заяві медіа. 

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов заявив, що платформу «Телеграм» часто використовують для розповсюдження забороненого контенту й тиску на українців, а тому такі канали поширення інформації потребують регулювання.

Бельгійський інститут поштових послуг і телекомунікацій (BIPT) має стати наглядовим органом, який регулюватиме роботу Telegram на території всього ЄС.

25 березня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт №11115 «Про внесення змін до деяких законів України щодо регулювання діяльності платформ спільного доступу до інформації, через які поширюється масова інформація». У документі, зокрема, пропонується врегулювати роботу месенджера «Телеграм» в Україні. 

Ініціатор законопроєкту, народний депутат від фракції «Європейська солідарність» Микола Княжицький, зауважував, що в ньому йдеться не про блокування телеграму, а про те, щоб «запровадити для сервісів, через які поширюється масова інформація, приблизно таке саме регулювання, яке встановлено законодавством для платформ типу YouTube».  

Читайте також: 

Фото: «Громадське радіо» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
850
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду