У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»

У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»

14 Червня 2024
1668
14 Червня 2024
20:41

У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»

1668
Так звані кадетські класи вже працюють у тимчасово окупованому Запоріжжі
У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»
У школах на ТОТ Херсонщини окупанти формують класи «поліцаїв»

На базі середніх шкіл тимчасово окупованої Херсонщини окупанти розпочали процес формування спеціалізованих класів, у яких будуть готувати «поліцаїв», повідомляє Центр національного спротиву. 

Ініціатива прийшла із Кремля і намагається активно впроваджуватися місцевою окупаційною владою. Йдеться про класи Росгвардії.

«Тут діти будуть проходити військові навчання і «патріотичне виховання», яке насамперед передбачатиме виправдання нацистських злочинів Росії. При закінчення спецкурсу випускники отримуватимуть первинне сержантське звання і виконуватимуть роботу "поліцаїв"», - йдеться у повідомленні ЦНС.

Там додають, що на ТОТ Херсонщини перший такий клас буде відкрито вже з початку нового навчального року у Скадовську.

Планується що такі спецкласи будуть у кожній школі окупованої області. Перші такі класи окупанти почали активно організовувати від початку повномасштабного вторгнення.

Так звані кадетські класи вже працюють у тимчасово окупованому Запоріжжі.

Нагадаємо, що з 1 вересня в школах на тимчасово окупованих територіях вводять предмет «Основи безпеки та захист Батьківщини».  За інформацією Центру національного спротиву, в рамках цього предмету дітей навчатимуть тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії мілітаризує дітей та виховує в них готовність до війни та смерті в будь-якому віці, «Детектор медіа» розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Фото: ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1668
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Тимофій Власенко
11 дн. тому
Запоріжжя ще не окуповане.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду