Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

11 Червня 2024
813
11 Червня 2024
22:46

Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

813
Йому інкриміновано публічні заклики з метою зміни меж території, державного кордону України, колабораційну діяльність, виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України й тимчасової окупації територій, з використанням медіа.
Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру
Пропагандисту окупаційного медіа «Таврія» повідомлено про підозру

Журналісту окупаційного медіа «Таврія» заочно повідомлено про підозру за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури. Як повідомили у прокуратурі, йому інкриміновано публічні заклики з метою зміни меж території, державного кордону України, колабораційну діяльність, виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України й тимчасової окупації територій, з використанням медіа (ч. 1 ст. 110, ч. 6 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний у ролі ведучого телепрограми незаконно створеної представниками окупаційної влади «ГУР “ТРК “Таврия”» неодноразово «брав участь у створенні та розповсюдженні російської пропаганди. У випусках він просуває російську риторику та фейки про так званих “нацистів”, “незаконну владу України” та покинутих нею звичайних людей. Про те, що Херсон є “російським містом”, “розквітне” із повторним захопленням, тощо». 

За інформацією херсонського видання «Кавун.Cіtу», йдеться про 33-річного херсонця Владислава  Владимирова

Раніше Служба безпеки України оголосила про заочну підозру в колабораціонізмі й пособництві державі-агресору очільнику окупаційної друкарні в Херсоні Олександру Алєєву.

Також Нацполіція повідомила жительці Херсона Світлані Грабко про підозру в інформаційній співпраці з окупантами.

Сьогодні стало відомо, що поліція повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами (ч. 6 ст. 111-1 ККУ) кореспондентці незаконно створеного окупантами телеканалу «Мариуполь 24» Анжеліці Новак.

Читайте також:

Фото: скриншот із сайту Кавун.Cіtу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
813
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду