Мустафа Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

Мустафа Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

10 Червня 2024
4502
10 Червня 2024
12:14

Мустафа Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

4502
Найєм повідомив, що, починаючи з листопада 2023 року, команда Агентства стала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод.
Мустафа Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення
Мустафа Найєм іде з посади голови Держагентства відновлення

Голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм написав заяву про звільнення. Про це він заявив у фейсбуці.

«Я залишаю посаду голови Агентства відновлення. Рішення прийняв самостійно через системні перешкоджання, які не дають подальшої можливості ефективно виконувати свої повноваження. Починаючи з листопада минулого року, команда Агентства почала стикатися з постійною протидією, спротивом та створенням штучних перешкод», — написав Найєм.

Він розповів, що сьогодні написав заяву про звільнення і попрощався з командою Агентства та керівниками Служб відновлення в регіонах.

«Розуміючи відповідальність, яка лежить на нашій команді, я виконуватиму свої обов’язки до прийняття рішення урядом про моє звільнення і передам справи наступникам», — додав Найєм.

Крім того, перед звільненням звернувся до всіх правоохоронних та контрольних органів «з проханням вжити усіх заходів щодо перевірки законності та прозорості рішень, які приймалися Агентством».

«Наразі вся наша команда та Служби відновлення у регіонах продовжують працювати у штатному режимі», — підсумував Найєм.

Звільненню передував скандал із зірваним відрядженням Найєма до Берліна на міжнародну конференцію Ukraine Recovery Conference, яка відбудеться 11−12 червня й має на меті мобілізувати міжнародну підтримку відновлення України.

Раніше агентство Bloomberg писало, що прем’єр-міністр Денис Шмигаль відхилив прохання керівника профільного агентства Найєма про участь у конференції, а профільного міністра інфраструктури в Україні досі не призначили після звільнення Олександра Кубракова місяць тому.

Bloomberg повідомляє, що рішення не допустити на захід Найєма та непризначення постійного міністра «може створити враження, що уряд України не вважає відбудову актуальною проблемою».

Очікується, що Президент України Володимир Зеленський відкриє конференцію разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцом і президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Читайте також: 

Фото: Mustafa Nayyem/Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4502
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду