Братам Медведчука і Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях

Братам Медведчука і Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях

10 Червня 2024
871
10 Червня 2024
11:37

Братам Медведчука і Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях

871
Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017-2023 років.
Братам Медведчука і Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях
Братам Медведчука і Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях

Братам колишніх народних депутатів-зрадників Віктора Медведчука і Тараса Козака повідомили про підозру у фінансових махінаціях на шкоду Україні у 2017–2023 роках. Про це повідомляє пресцентр Служби безпеки України.

СБУ і Державне бюро розслідувань зібрали докази злочинної діяльності Сергія Медведчука та Богдана Козака.

Наразі обидва Медведчуки та обидва Козаки переховуються за межами України і здійснюють підривну діяльність на користь Росії.

Слідство встановило, що Сергій Медведчук і Богдан Козак причетні до фінансових махінацій на шкоду Україні протягом 2017–2023 років.

Ідеться про умисно виведені «в тінь» мільйони гривень, внаслідок чого до державного бюджету не надійшло понад 75 млн грн податків.

За оперативними даними, ці кошти були спрямовані для фінансування війни Росії проти України.

Для реалізації оборудки фігуранти задіяли львівську компанію з виробництва будівельних матеріалів, якою вони управляли як бенефіціарні власники.

За їхньою вказівкою топменеджмент підприємства не обліковував частину продукції і нелегально продавав третім особам.

У такий спосіб учасники схеми ухилялися від сплати податків за реалізовану продукцію.

Для цього директор і бухгалтер компанії вносили недостовірні відомості до фінансово-звітної документації.

Ініційована СБУ судово-економічна експертиза підтвердила факти завдання державі збитків на мільйони гривень та привласнення цих грошей на користь фігурантів.

На підставі зібраних доказів братам Медведчука і Козака заочно повідомили про підозру за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів).

Дії їхніх спільників — директора і бухгалтера підконтрольної компанії, які перебувають в Україні, додатково кваліфіковані за ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Чоловікам загрожує тюремне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники Управління СБУ у Львівській області спільно з слідчими ДБР і за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Нагадаємо, раніше арештована 92-метрова яхта Royal Romance, яка належала екснардепу від «ОПЗЖ» Віктору Медведчуку, отримала свідоцтво про право плавання під державним прапором України.

Відповідні зміни внесли до Міжнародної морської організації.

Читайте також: 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
871
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду