Російський спуфінг розміщує воєнні відео на дитячому телеканалі Європи, - Bloomberg

Російський спуфінг розміщує воєнні відео на дитячому телеканалі Європи, - Bloomberg

7 Червня 2024
638
7 Червня 2024
22:32

Російський спуфінг розміщує воєнні відео на дитячому телеканалі Європи, - Bloomberg

638
Європейські супутникові компанії місяцями стикаються зі втручанням в ефіри з боку Росі
Російський спуфінг розміщує воєнні відео на дитячому телеканалі Європи, - Bloomberg
Російський спуфінг розміщує воєнні відео на дитячому телеканалі Європи, - Bloomberg

Європейські супутникові компанії місяцями стикаються зі втручанням в ефіри з боку Росії, що призводить до переривання ефірів і навіть трансляції російських військових відео на дитячому телеканалі. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Так, з середини березня принаймні три супутники французького оператора Eutelsat SA зазнали серйозних втручань Росії. Перебої на цих телеканалах тривали до кінця травня.

За інформацією агентства, у двох випадках, які сталися 28 березня та 17 квітня,  втручання замінило програму дитячого розважального каналу BabyTV компанії Walt Disney Co. на російські військові відео. У результаті нідерландський кабельний оператор Ziggo видалив BabyTV зі своєї пропозиції для перегляду.

"Втручання було чітко ідентифіковане як таке, що походить від великих наземних станцій, і тому має бути зафіксоване та відстежене російськими властями", - йдеться в листі французького Національного агентства частот (ANFR) до Ради з радіорегламенту, яка є міжнародним регулятором телекомунікацій.

Речник Міжнародного союзу електрозв'язку Агентства ООН, яке координує глобальний розподіл радіочастот і супутникових орбіт, заявив, що звіти будуть обговорюватися на наступному засіданні Ради з радіорегламенту, яке відбудеться 24-28 червня. 

"Група Eutelsat повністю усвідомлює навмисне радіочастотне втручання ззовні, яке періодично впливає на деякі послуги. Команди Eutelsat Group працюють у співпраці з відповідними регуляторними органами і повністю займаються цим питанням", -  повідомлється у заяві речника французької компанії.

Bloomberg також нагадує, що н тлі вторгнення в Україну Росія намагається порушити роботу різних європейських систем зв'язку, перевіряючи готовність Європейського Союзу та НАТО. У квітні Естонія та Фінляндія звинуватили Москву в глушінні GPS-сигналів, що порушує польоти та морський рух.

Нагадаємо, у січні командувач Сил оборони Естонії Мартін Герем заявив, що Росія, ймовірно, стоїть за збільшенням випадків глушіння супутникових сигналів, які використовуються авіакомпаніями, смартфонами та системами озброєння у Східній Європі. 

Читайте також:

Фото: GettyImages

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
638
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду