«ТРО Медіа» оголосило програму фестивалю «Війна в об’єктиві»

«ТРО Медіа» оголосило програму фестивалю «Війна в об’єктиві»

6 Червня 2024
538
6 Червня 2024
17:16

«ТРО Медіа» оголосило програму фестивалю «Війна в об’єктиві»

538
Вже 7 червня в Українському домі відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу «Війна в об’єктиві», а також показ документального фільму «Журналіст у формі».
«ТРО Медіа» оголосило програму фестивалю «Війна в об’єктиві»
«ТРО Медіа» оголосило програму фестивалю «Війна в об’єктиві»

У п'ятницю, 7 червня, в Українському домі у Києві (вул. Хрещатик, 2) відбудеться церемонія нагородження переможців конкурсу «Війна в об’єктиві» у межах однойменного фестивалю документалістики. Про це служба зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа») повідомила пресрелізом. 

Журі визначить найкращі публікації, сюжети та репортажі у семи номінаціях — «Відеорепортаж», «Текстовий репортаж», «Кращий оператор», «Інтерв’ю», «Фоторепортаж», «Радіорепортаж/подкаст», «Улюбленець (долі) глядацьких симпатій».

«Мета конкурсу — відзначити авторів найкращих журналістських робіт про боротьбу українського народу, національний спротив та звитягу українських воїнів», — зазначили в «ТРО Медіа».

Окрім цього, того ж дня відбудеться прем’єра документального фільму «Журналіст у формі» Юрія Мацарського, Максима Курочкіна та «ТРО Медіа», який розповідає про журналіста, науковця, піар-менеджера Володимира Мукана, який на початку великої війни простим солдатом приєднався до лав 118 бригади ТрО. 

«Він дуже швидко освоїв військову науку і невдовзі здобув офіцерське звання. Чоловік не боявся брати відповідальність на себе за побратимів у найбільш гострих ситуаціях на фронті. Однак під час запеклих боїв під Бахмутом ворог накрив штурмову групу Володимира Мукана мінометним обстрілом. Внаслідок отриманих поранень герой загинув», — розповіли автори стрічки.

8 червня в межах фестивалю покажуть документальний фільм «Культура vs війна» Кадіма Тарасова про те, як режисери, музиканти, кінематографісти, вдягаючи піксель, і попри всі жахи війни, генерують нові сенси української культури. Героями проєкту стали: Сергій Михальчук, Ахтем Сеітаблаєв, гурт «Антитіла», Тарас Компаніченко, Влада та Костянтин Ліберови, Сергій Жадан, Ярослав Пілунський, Юрій Грузінов, Михайло Іллєнко, Дмитро Лінартович, Євген Нищук та Олексій Тритенко.

Гладачі також зможуть побачити документальний фільм «Готові до спротиву. 107 бригада ТрО» Олександра Ткачука, Миколи Кобилюка та «ТРО Медіа».

«Перші бої та перші перемоги чернівецької бригади тероборони — у документальній стрічці "107 бригада" із циклу "Готові до спротиву". Цей фільм - про простих людей, їхні історії та особисті мотивації, які підштовхнули людей піти до війська. Стрічка просякнута буковинською автентикою, надихаючими історіями та зворушливою мотивацією людей з цивільного життя, які стали справжніми воїнами», — зазначили автори.

9 червня відбудеться прем’єра документального фільму «Щити Києва» Дмитра Гавриленка, Олеся Каціона та «ТРО Медіа», який розповідає про ключові військові позиції поблизу Києва, що займали тероборонівці на початку повномасштабного вторгнення.

«Це історія про мужність і звитягу військовослужбовців 112 окремої бригади ТРО, яка поряд з іншими бойовими підрозділами ЗСУ обороняла столицю під час активних спроб наступу російських військ з півночі держави. Саме ця бригада дала життя і сформувала "кістяк" ще одному бойовому підрозділу — 241 ОБр ТрО. У ході подій на початку великої війни ці бригади стали своєрідними щитами Києва», — йдеться в описі стрічки.

Того ж дня учасники фестивалю зможуть переглянути художній фільм «Кіборги»  Ахтема Сеітаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі.

«У головній ролі — шестеро військових, які вирушають на бойове чергування в аеропорт. Для усієї країни вони — кіборги. Але що значить бути кіборгом? Перед нами на екрані постають звичайні українці — різного віку, які розмовляють різними мовами, але які мають спільну мету — жити у новій Україні. Вони зробили свій вибір і готові за нього вбивати ворога і йти до кінця», — зазначили в «ТРО Медіа».

Участь у церемонії нагородження та в інших заходах фестивалю безкоштовна за попередньою реєстрацією.

Нагадаємо, 3 квітня служба зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа») оголосила, що проведе конкурс під назвою «Війна в об’єктиві» серед представників медіа на найкращі журналістські роботи про національний спротив та оборону України під час повномасштабної війни. 

Ідею конкурсу подав колишній журналіст hromadske, а нині військовослужбовець ТрО ЗСУ Олексій Братущак, щоби підтримати українських медійників та подякувати за їхню роботу під час війни.

До складу незалежного від організаторів журі ввійшли колишні журналісти, які нині служать у Збройних силах України. 

З шортлістом номінантів конкурсу для журналістів «Війна в об’єктиві» можна ознайомитися тут

Фото: «ТРО Медіа»/фейсбук 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
538
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду