Український ПЕН випустив альманах із текстами учасників фестивалю «Прописи»

Український ПЕН випустив альманах із текстами учасників фестивалю «Прописи»

6 Червня 2024
480
6 Червня 2024
13:42

Український ПЕН випустив альманах із текстами учасників фестивалю «Прописи»

480
До збірки ввійшли поезії, уривки прози та есеї з враженнями від участі у фестивалі 15 письменників-початківців.
Український ПЕН випустив альманах із текстами учасників фестивалю «Прописи»
Український ПЕН випустив альманах із текстами учасників фестивалю «Прописи»

Український ПЕН випустив альманах з текстами молодих авторів — учасників та учасниць фестивалю «Прописи». Про це повідомила пресслужба Українського ПЕН.

Цьогоріч другий фестиваль-воркшоп для молодих авторів та авторок «Прописи» відбувся 6–10 березня в Івано-Франківську. До альманаху фестивалю ввійшли поезії та уривки прози 15 письменників-початківців: Анфіси Дорошенко, Івана Гнатіва, Ольги Заєць, Микити Кілярова, Вікторії Климчук-Длугач, Ірини Купчинської, Ірини Курганської, Юліани Лесняк, Світлани Лібет, Ірини Марцинюк, Іллі Рудійка, Анни Сєдих, Ярослави Скорбач, Анни Ютченко, Анни Яблучної. Також в альманаху можна знайти есеї з враженнями авторів та авторок від участі у «Прописах».

Упорядник альманаху — Остап Сливинський, дизайнерка альманаху — Софія Афанасьєва. Збірку створили за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

«Як переступити через біль, щоб не потрапити в пастку жалю над собою, і щоб голос зазвучав пронизливо і чисто? Здається, це одне з найважливіших питань, довкола яких оберталися "Прописи-2024" — і, схоже, на нього немає універсальної відповіді. Є стежки до неї, які лектори та слухачі разом протоптували, а відповідь у кожного своя. Бачу, яким сильним і цілеспрямованим є це літературне покоління, як багато воно може навчити дещо старших, які росли і формувалися в безпечніший час. Мабуть, тому другі "Прописи" стали ще більш діалогічними, ніж перші: то був простір не напучування, а взаємного слухання. Простір із таким світлом і температурою, в яких найкраще росте майбутнє слів», — зазначив у передмові до збірки Остап Сливинський.

Презентація альманаху відбулася цьогоріч на Літературній сцені «Книжкового Арсеналу» в межах спеціальної програми Українського ПЕН «Тривання голосу».

Український ПЕН передасть друковані примірники збірки в бібліотеки та культурні інституції. Придбати альманах також можна за донат від 300 грн на збір Kult.Podcast Володимира Єрмоленка й Тетяни Огаркової. Кошти підуть на закупівлю автівок та інших корисних речей для ЗСУ. Підтримати збір можна на картку за номером 5457 0822 9092 9368 або ж через paypal — ukraine.resisting@gmail.com.

Щоб отримати паперовий примірник, потрібно заповнити цю формуЕлектронну версію можна знайти у вільному доступі на сайті «Прописів».

Нагадаємо, цьогоріч організатори «Прописів» отримали заявки від 111 охочих. Участь у фестивалі взяли 15 фіналістів. Серед лекторів та менторів авторів-початківців були Тарас Прохасько, Юлія Мусаковська, Олександр Михед, Мирослав Лаюк, Богдана Неборак, Марія Титаренко, Мар'яна Савка, Ростислав Семків, Світлана Тараторіна, Аскольд Мельничук, Крістофер Меррілл Рейчел ДеВоскін, Володимир Єрмоленко.

Літературний фестиваль-воркшоп «Прописи», організований Українським ПЕН, проходить з 2021 року.

Фото: Валерія Мезенцева

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
480
Читайте також
08.06.2024 14:20
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
928
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду