30 травня — презентація альманаху фестивалю «Прописи»

30 травня — презентація альманаху фестивалю «Прописи»

22 Травня 2024
325
22 Травня 2024
12:29

30 травня — презентація альманаху фестивалю «Прописи»

325
Під час події прозвучать твори молодих авторів і авторок, які взяли участь у другому фестивалі-воркшопі «Прописи», організованому Українським ПЕН цього березня у Івано-Франківську.
30 травня — презентація альманаху фестивалю «Прописи»
30 травня — презентація альманаху фестивалю «Прописи»

У четвер, 30 травня, о 20:00 на Літературній сцені Книжкового Арсеналу у межах Спеціальної програми Українського ПЕН «Тривання голосу» пройде презентація альманаху фестивалю «Прописи». 

Під час події під назвою «Перетікання» прозвучать твори молодих авторів і авторок, які взяли участь у другому фестивалі-воркшопі «Прописи», організованому Українським ПЕН цього березня у Івано-Франківську як простір для навчання, самопрезентації, спільної творчості українських письменників-дебютантів. 

«У їхніх текстах багато гіркоти, і вони б хотіли "замінити // слово війна на багато інших слів // що чекають на промовляння". Але саме в їхніх віршах і прозі наш голос перетікає з нашого минулого та нинішнього — у наше майбутнє”, йдеться у кураторському тексті Спеціальної програми Українського ПЕН «Тривання голосу» про твори літераторів-початківців — тих, хто щойно приходить у літературу і хто так уважно та тонко вслухається в голоси авторів та авторок попередніх поколінь.

До альманаху фестивалю, що є підсумком других «Прописів», увійшла проза, поезія, а також есеї Анфіси Дорошенко, Івана Гнатіва, Ольги Заєць, Микити Кілярова, Вікторії Климчук-Длугач, Ірини Купчинської, Ірини Курганської, Юліани Лесняк, Світлани Лібет, Ірини Марцинюк, Ілля Рудійка, Анни Сєдих, Ярослави Скорбач, Анни Ютченко, Анни Яблучної. 

«"Тексти, що є нами», живуть у нас, і їх потрібно визволити, дозволити прозвучати — особливо тоді, коли довкола гучно. Як писати, коли війна? Ніхто з нас достеменно не знає. Ми всі це намацуємо — і лектори, і ментори, і молоді автори, і організатори. Як документувати, як свідчити? Як співвідносяться слово і біль? Ми не планували цих тем, але вони є. Як розповісти про свій біль іншим так, щоб бути почутими і зрозумілими?”» — пише у передмові до збірки Остап Сливинський, куратор «Прописів», письменник, віцепрезидент Українського ПЕН.                                       

Альманах створений за підтримки Відділу преси, освіти та культури Посольства США в Україні.

Після Книжкового Арсеналу електронна версія збірки буде у вільному доступі на сайті Українського ПЕН. Друковане видання можна буде придбати на презентації книжки на Книжковому Арсеналі за донат від 300 грн на збір Kult.Podcast Володимира Єрмоленка та Тетяни Огаркової. Кошти підуть на закупівлі автівок та інших корисних речей для ЗСУ. 

Дата: 30 травня (п’ятниця)

Час: 20:00–21:30

Місце: Книжковий Арсенал, Літературна сцена (Мистецький Арсенал, Київ, вул. Лаврська, 10-12). Вхід за загальним квитком/акредитацією на події Книжкового Арсеналу-2024

Модеруватимуть Остап Сливинський, Марія Титаренко.

Повний перелік заходів Спеціальної програми Українського ПЕН «Тривання голосу» за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
325
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду