Сергій Лещенко не отримує грошей за ведення проєкту на ютуб-каналі «Укрінформу»

Сергій Лещенко не отримує грошей за ведення проєкту на ютуб-каналі «Укрінформу»

3 Червня 2024
1277
3 Червня 2024
18:33

Сергій Лещенко не отримує грошей за ведення проєкту на ютуб-каналі «Укрінформу»

1277
Серед ведучих каналу «УкрінформТБ» заробітну плату від агентства отримує лише Влада Ліберова, однак не за ведення програми, а як штатна співробітниця агентства.
Сергій Лещенко не отримує грошей за ведення проєкту на ютуб-каналі «Укрінформу»
Сергій Лещенко не отримує грошей за ведення проєкту на ютуб-каналі «Укрінформу»

Радник керівника ОПУ Сергій Лещенко не отримує від «Укрінформу» гонорарів за ведення щотижневих відеоінтерв’ю на ютуб-каналі агентства. Про це повідомив генеральний директор «Укрінформу» Сергій Череватий у відповідь на запит «Детектора медіа» від 28 травня 2024 року.

Не отримують грошей також й інші ведучі програм, які виходять на «УкрінформТБ», — Костянтин та Влада Ліберови за участь у програмі «Станція Краматорськ», Василь Самохвалов за ведення відеоінтерв’ю «Самохвалов запитує», Андрій Коваленко та Дмитро «Дипломат» за проєкт «Про війну».

На виробництво цих проєктів, за словами Сергія Череватого, державні кошти не спрямовуються взагалі.

«Влада Ліберова є штатним працівником агентства, її заробітна плата за лютий-травень 2024 року складає 105710,66 грн. Окремих коштів за роботу ведучої вона не отримувала», — йдеться у відповіді гендиректора «Укрінформу».

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що протягом останніх двох з половиною років Українське національне інформаційне агентство «Укрінформ» отримало з державного бюджету 489 596 700 грн. Про це «Детектору медіа» повідомив генеральний директор «Укрінформу» Сергій Череватий у відповідь на запит від 28 травня 2024 року.

Агентство було профінансовано:

у 2022 році — на суму 185 104 400 грн;

у 2023 році — на суму 201 992 300 грн;

у 2024 році (за п’ять місяців) — на суму 102 500 000 грн.

Детальніше про зарплати керівників агенції читайте тут.

Нагадаємо, 29 травня «Українська правда» оприлюднила статтю «Всі свої. Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ», у якій повідомила, що колишній генеральний директор державного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука, призначення якого пов'язують з людьми з Офісу президента, поширював серед співробітників «темники», тиснув на працівників, щоб ті звільнялися, і планував переформатувати структуру агенції, щоб призначити на окремі посади «потрібних» людей. 

За кілька днів до оприлюднення розслідування, 24 травня 2024 року, генеральний директор «Укрінформу» Олексій Мацука повідомив, що йде з посади, а новим генеральним директором агентства призначили колишнього речника Східного угруповання військ Збройних сил України полковника Сергія Череватого.

30 травня кореспондент «Укрінформу» в Чернігівській та Черкаській областях Юрій Стригун повідомив Суспільному, що в грудні 2023 року справді отримав від свого редактора «темник» з бажаними та небажаними спікерами в Чернігівській області. 

Вже наступного дня, 31 травня, 57-річний Юрій Стригун повідомив, що отримав повістку. Крім цього, новопризначений гендиректор «Укрінформу» Сергій Череватий видав окреме розпорядження для журналіста терміново з'явитися в ТЦК і поінформувати його про результати такого візиту. У коментарі «Детектору медіа» Юрій Стригун припустив, що між тим, що він отримав повістку і розповів про «темники» в «Укрінформі», може бути зв’язок, або збіг цих подій у часі може бути «дивним збігом обставин».

Після цього генеральний директор «Укрінформу» Сергій Череватий повідомив, що підписав розпорядження про звірку даних військовозобов'язаних стосовно п'ятьох працівників «Укрінформу», серед яких і Юрій Стригун. За його словами, розпорядження про необхідність цим працівникам агентства прибути до ТЦК було відправлено 22 травня, а «Укрінформ» отримав цей документ 31 травня.

Читайте також: 

Фото: обкладинка першого випуску програми «Лещенко запитує» 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1277
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду