Прощання із парамедикинею та журналісткою Іриною Цибух відбудеться 2 червня в Києві

Прощання із парамедикинею та журналісткою Іриною Цибух відбудеться 2 червня в Києві

1 Червня 2024
3551
1 Червня 2024
13:20

Прощання із парамедикинею та журналісткою Іриною Цибух відбудеться 2 червня в Києві

3551
Під час акції пам'яті на Майдані о 14:30 усі небайдужі заспівають десять пісень, які Ірина сама обрала для такого церемоніалу.
Прощання із парамедикинею та журналісткою Іриною Цибух відбудеться 2 червня в Києві
Прощання із парамедикинею та журналісткою Іриною Цибух відбудеться 2 червня в Києві

Прощання із парамедикинею, журналісткою та волонтеркою Іриною Цибух із позивним «Чека», яка загинула на Харківщині, відбудеться 2 червня в Києві. Про це повідомили на фейсбук-сторінці медичного добровольчого батальйону «Госпітальєри», в якому служила дівчина.

Панахида в Михайлівському Золотоверхому соборі розпочнеться о 13:00. Близько 14:00 пройде жалобна хода до Майдану Незалежності, де о 14:30 відбудеться акція пам’яті. Під час неї усі небайдужі заспівають десять пісень, які Ірина сама обрала для такого церемоніалу. 

«Вона написала: "Хочу, щоб усі співали на прощанні, навчились хоча б десятьом змістовним пісням і заспівали їх одноголосо, щоб погасити журбу рідним співом"», — розповіли «Госпітальєри».

10 пісень від Іри для виконання на Майдані:

  • «Зродились ми великої години»
  • «Пісня буде поміж НАС» — Володимир Івасюк
  • ВІА «Візерунки шляхів» — «Весна і Ти»
  • «Сонце низенько»
  • «Намалюй мені ніч»
  • «Запроси мене у сни свої»
  • «Лента за Лентою»
  • «Леся» — Krutь
  • «Ой, у лузі Червона Калина»
  • «Україна» — Тарас Петриненко

«Чека залишила близьким побажання, як має виглядати церемонія прощання із нею. Замість квітів — донати на батальйон та допомога сім’ям загиблих. Ніяких штучних квітів чи пластику. Одяг — вишиванка або камуфляж (для чинних військових та ветеранів і ветеранок)», — додали в батальйоні.

О 16:00 запланований виїзд поховальної колони на Львів.

Нагадаємо, під час ротації на Харківському напрямку 29 травня загинула 25-річна менеджерка проєктів регіонального мовлення Суспільного та бойова медикиня добровольчого батальйону «Госпітальєри» Ірина Цибух.

З 2015 року Ірина їздила на Донбас як військова парамедикиня, була бойовою медикинею у складі добровольчого батальйону «Госпітальєри», який займається медичною евакуацією військових у гарячих точках на лінії фронту. Торік Ірина Цибух стала лавреаткою премії «УП 100. Сила жінок». 

16 листопада 2023 року, до Дня телебачення, радіо та зв’язку, Ірина Цибух отримала нагороду з рук Президента України Володимира Зеленського — орден «За заслуги».

Фото: Ірина Цибух/фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3551
Читайте також
17.06.2024 09:40
Мар'яна Зінченко
«Детектор медіа»
4 219
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду