Німецький медіапроєкт Dekoder оголосили «небажаним» у Росії

Німецький медіапроєкт Dekoder оголосили «небажаним» у Росії

1 Червня 2024
1207
1 Червня 2024
10:20

Німецький медіапроєкт Dekoder оголосили «небажаним» у Росії

1207
Російська генпрокуратура стверджує, що на сайті проєкту нібито «розміщуються виключно бездоказові статті обвинувального характеру щодо політики влади Росії».
Німецький медіапроєкт Dekoder оголосили «небажаним» у Росії
Німецький медіапроєкт Dekoder оголосили «небажаним» у Росії

Генпрокуратура Росії внесла до переліку «небажаних організацій» німецький проєкт Dekoder, який публікує матеріали про європейську політику й науку німецькою мовою та в перекладі російською. Про це повідомило «Радіо Свобода».

На сайті проєкту Dekoder вказано, що завдання команди — «показувати весь спектр думок, якими оточена та чи інша проблема, що хвилює європейське суспільство». Dekoder публікує переклади матеріалів різних європейських медіа, а також власні тексти.

Російська генпрокуратура натомість стверджує, що на сайті проєкту нібито «розміщуються виключно бездоказові статті обвинувального характеру щодо політики влади Росії». Dekoder також звинувачують у «систематичному розміщенні свідомо недостовірних відомостей, які дискредитують Збройні сили РФ».

Нині до списку «небажаних» у Росії внесли вже понад 160 організацій.

Нагадаємо, раніше генпрокуратура Росії внесла до списку «небажаних організацій» видання Sota Media. Редакція заявила, що продовжить роботу в РФ, попри «небажаний» статус.

Нещодавно ми повідомляли, що до цього переліку також додали український Фонд компетентної допомоги армії «Повернись живим». 

Читайте також: 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1207
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду