Проєкту «Локшину замовляли?» – рік

Проєкту «Локшину замовляли?» – рік

1 Червня 2024
1378
1 Червня 2024
08:24

Проєкту «Локшину замовляли?» – рік

1378
Про те, як не потрапити на гачок російської пропаганди — Вадим Міський розповідає у проєкті «Детектора медіа», якому виповнюється один рік.
Проєкту «Локшину замовляли?» – рік
Проєкту «Локшину замовляли?» – рік

Проєкт «Локшину замовляли?» відзначає свою першу річницю. Запущений у травні 2023 року, відеоблог щотижня розповідає про нові витівки російської пропаганди. За рік існування YouTube-канал проєкту зібрав понад 1 700 000 переглядів та понад 10 000 підписників. 

Хоча назва «Локшину замовляли?» натякає на кулінарію, проєкт насправді має іншу місію. Ведучий відеоблогу Вадим Міський розповідає про різні види дезінформації, які поширюють російські пропагандисти, аналізує зміни в їхніх методичках та пояснює, як Кремль намагається маніпулювати свідомістю росіян, українців та мешканців західних країн.

«За перший рік ми зібрали чималу постійну аудиторію. Бачимо неабиякий інтерес різновікової аудиторії до тем, повʼязаних з історією та культурою нашої держави, тож будемо робити більше контенту на ці теми. Ми постійно вивчаємо та враховуємо зворотний звʼязок від нашої аудиторії як на ТБ, так і в YouTube, і це дозволяє створювати продукт фактично разом з нашими глядачами. Ціную таку співтворчість!» — каже автор та ведучий проєкту Вадим Міський.

У листопаді 2023 року відеоблог почав виходити на найбільшому українському OTT-сервісі MEGOGO, а з січня 2024 року — в ефірі 24 Каналу та на його YouTube-каналі. «Ми приділяємо багато уваги розбору російської пропаганди і розвіюванню їх фашистських міфів. Проект дуже органічно увійшов у лінійку проектів, присвячених цій темі», — прокоментував генеральний директор медіахолдингу «Люкс», до якого належить 24 Канал Роман Андрейко.

У листопаді 2023 року команда проєкту підготувала цикл спецвипусків «Історична локшина», де розвінчала російські міфи про історію України, які досі живуть в уяві керманичів та мешканців держави-агресорки та використовуються ними для обґрунтування агресії. 

Відеоблог «Локшину замовляли?» продовжує розвиватися та виконувати важливу місію у боротьбі з дезінформацією. Проєкт створюється на замовлення «Детектора медіа».

​​Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки «Українському радіо» передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1378
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду