Проєкт «Локшину замовляли?» виходить на 24 каналі

Проєкт «Локшину замовляли?» виходить на 24 каналі

5 Лютого 2024
2389
5 Лютого 2024
10:29

Проєкт «Локшину замовляли?» виходить на 24 каналі

2389
Про те, як не потрапити на гачок російської пропаганди, дізнавайтесь у проєкті «Детектора медіа» — тепер і телеефірі та на ютубі 24 каналу.
Проєкт «Локшину замовляли?» виходить на 24 каналі
Проєкт «Локшину замовляли?» виходить на 24 каналі

Відеоблог «Локшину замовляли?» з січня виходить в ефірі 24 каналу, а також на його ютуб-каналі. 

24 канал — мультиплатформне медіа, що входить до складу холдингу ТРК «Люкс». Телеканал мовить з 2006 року, присутній у регіональному мультиплексі MX-5 міста Львова, на супутнику Astra 4A, а також у всіх великих містах України в кабельному мовленні. Ютуб-канал був створений у 2006 році та є лідером серед інформаційних ютуб-каналів України. Наразі налічує понад 6 млн підписників та понад 9 млрд переглядів.

Як зауважує шефредакторка  групи видань та голова громадської організації «Детектор медіа» Наталія Лигачова, зміни в методах російських пропагандистів показують, що вони пристосовуються до сучасних умов і технологій. «Наше завдання — реагувати, розкривати та протидіяти дезінформації. Для цього маємо, зокрема, і  швидко та постійно адаптуватися, поширюючи інформацію про її сутність та шкідливий вплив у найзручніший для ширших аудиторій спосіб. Тепер, коли наш проєкт виходить в ефірі популярного інформаційного медіа, ми можемо допомогти тренувати навички медіаграмотності більшій кількості українців», — вважає вона.

«Ми приділяємо багато уваги розбору російської пропаганди і розвіюванню їх фашистських міфів. Проєкт дуже органічно ввійшов у лінійку проєктів, присвячених цій темі», — прокоментував генеральний директор медіахолдингу «Люкс», до якого належить 24 канал, Роман Андрейко.

«Ми раді розпочати співпрацю з 24 каналом. Завдяки такому партнерству ми охопимо більше глядачів та дамо їм змогу не лише посміятися з дивакуватих російських фейків, а й розвинути критичне мислення та прокачати власні навички медіаграмотності, — каже програмний директор «Детектора медіа» та ведучий проєкту «Локшину замовляли?» Вадим Міський. — Для досягнення такої мети ми міксуємо освітню та розважальну складову, і як показує досвід — гумор дає змогу зацікавити ширшу аудиторію».

Довідково. Проєкт «Локшину замовляли?» стартував у травні 2023 року і до кінця року зібрав перший мільйон переглядів. Хоча проєкт гострий і в назві йдеться про локшину, насправді до кулінарії він стосунку не має. У відеоблозі Вадим Міський розповідає, яку дезінформацію вкидають російські пропагандисти, як змінюються їхні методички для того, щоб досягати політичних цілей, і яку локшину намагаються згодувати кремлівські кухарі різним споживачам: і росіянам, і українцям, і мешканцям західних країн. У листопаді команда проєкту підготувала цикл спецвипусків «Історична локшина», де розвінчала російські міфи про історію України, які досі живуть в уяві керманичів та мешканців держави-агресорки та використовуються ними для обґрунтування агресії. З листопада 2023 року відеоблог «Локшину замовляли?» виходить на найбільшому українському OTT-сервісі Megogo.

Колаж: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2389
Читайте також
01.06.2024 08:24
Роман Дерезенко
«Детектор медіа»
1 421
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду