«Ми вистояли завдяки великій Ідеї»: The Ukrainians Media відзначає своє 10-ліття

«Ми вистояли завдяки великій Ідеї»: The Ukrainians Media відзначає своє 10-ліття

28 Травня 2024
432
28 Травня 2024
13:55

«Ми вистояли завдяки великій Ідеї»: The Ukrainians Media відзначає своє 10-ліття

432
За цей час The Ukrainians перетворився з волонтерського блогу на незалежну медіакомпанію.
«Ми вистояли завдяки великій Ідеї»: The Ukrainians Media відзначає своє 10-ліття
«Ми вистояли завдяки великій Ідеї»: The Ukrainians Media відзначає своє 10-ліття

Група видань The Ukrainians Media відзначає 10 років роботи. Про це на своїй фейсбук-сторінці написав співзасновник проєкту Тарас Прокопишин.

«Доводилося підтверджувати собі та іншим, що стійка якісна українськомовна журналістика довгого формату можлива без олігархів та величезних інвестицій. Робити соціально важливі проєкти, хоча ні ресурсів, ні передумов для їхнього успіху не було. Впроваджувати нові ідеї, хоча коментатори запевняли, що «це неможливо» та «в Україні таке не спрацює». Доводити, що аудиторія не підтримує медіа не так через економічні виклики, як через те, що вони не створюють справжньої цінності для своїх читачів і читачок», — написав Прокопишин.

Він зазначив, що протягом десяти років йому та його колегам вдалося «перетворити The Ukrainians Media з волонтерського блогу, який будували троє мрійників, на одну з найпомітніших незалежних медіакомпаній країни, яку розвивають 35 талантів, яка фокусується на якісній журналістиці, яка перемагає на професійних конкурсах, яка розвиває нові формати, яка надихає та змінює».

За словами Прокопишина, протягом усіх 10 років команда The Ukrainians спиралась на ідею створити в Україні медіакомпанію світової якості, власні цінності та юнацький максималізм, мудрих партнерів та «бажання давати, а не лише брати».

Співзасновник The Ukrainians також подякував Силам оборони.

«Наша історія почалася одразу після анексії Криму та з початком окупації на сході. Всі ці роки ми висвітлюємо війну і робимо це далі — тепер і з думкою про колег, які теж долучилися до лав Збройних сил України. На захисниках і захисницях тримається все, що для нас із вами має сенс», — зазначив Прокопишин.

Інтернет-видання The Ukrainians запустили в 2014 році Тарас ПрокопишинІнна Березніцька та Володимир Бєглов. Команда створила сайт власним коштом, і всі журналісти та фотографи спершу співпрацювали з ним на волонтерських засадах. The Ukrainians почали з простої ідеї: раз на тиждень публікувати натхненне інтерв’ю-лонгрід із успішним українцем. 

Читайте також:

Фото: The Ukrainians / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
432
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду