«УП» про затримання Дмитра Дєнкова: «Позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними є правопорушенням»

«УП» про затримання Дмитра Дєнкова: «Позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними є правопорушенням»

28 Травня 2024
790
28 Травня 2024
09:57

«УП» про затримання Дмитра Дєнкова: «Позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними є правопорушенням»

790
Головний редактор «Економічної правди» найближчим часом передає справи колегам та долучається до Сил оборони.
«УП» про затримання Дмитра Дєнкова: «Позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними є правопорушенням»
«УП» про затримання Дмитра Дєнкова: «Позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними є правопорушенням»

Головний редактор «Економічної правди» Дмитро Дєнков оновив свої дані в застосунку, обговорював можливість долучитись до лав ЗСУ та готувався до цього. Про це йдеться у заяві головної редакторки «Української правди» Севгіль Мусаєвої.  

«Дмитро вже обговорював можливість піти служити, він до цього готувався останні кілька тижнів. Вирішили, що він мобілізується після проведення банківського форуму в кінці червня, бо це важливий для нас захід, його сфера відповідальності та експертиза. 

Як і велика кількість українців, Дмитро оновив свої дані в “Резерв+” у перший же день після запуску застосунку. І коли на сторінці Оперативного командування “Південь” в фейсбуці з’являється допис про те, що “зазначений громадянин довгий час не оновлював облікові дані”, це, м'яко кажучи, неправда», — зазначає Мусаєва. 

За її словами, Дмитро їхав до Одеської області провідати своїх батьків, які там живуть. Його затримали прикордонники на транзитній ділянці, «щоб потрапити до села, звідки Дмитро родом, потрібно проїхати через частину дороги, що пролягає в прикордонній молдовській зоні». 

Головного редактора «Економічної правди» Дмитра Дєнкова затримали прикордонники, а згодом передали співробітникам ТЦК.

Як з'ясувалось пізніше, у журналіста забрали телефон та ноутбук, і він не виходив на зв’язок з вечора неділі.  

«Ми вирішили вийти в публічну площину і розповісти про це своїй аудиторії, бо це правопорушення — позбавляти людину можливості зв’язатися з рідними та попередити їх. Ми робили це і раніше в таких випадках. 

Моя особиста думка — це абсолютно ганебна практика, яка має припинитися негайно і яка ще більше лякає людей та руйнує довіру та повагу до ТЦК та держави загалом. Такі випадки точно не сприяють мотивації людей долучатися до захисту держави та грають на руку ворогу. 

Дмитро Дєнков — відомий редактор, журналіст і медійна персона, тому ця його історія набула величезного розголосу. А більшість людей, які опиняються в подібних ситуаціях, залишаються сам на сам з подібним ставленням до себе і своїх близьких», — ідеться в заяві головної редакторки «Української правди».

Вона додала, що головний редактор «Економічної правди» Дмитро Дєнков найближчим часом передає справи колегам та долучається до Сил оборони. 

Раніше  пресслужба ОК «Південь» після розголосу в медіа  оприлюднила заяву, де стверджувала, що Дєнков «довгий час не оновлював облікові дані, на підставі чого був оголошений в розшук у встановленому порядку»

Нагадаємо, співробітники територіального центру комплектування міста Білгород-Дністровський Одеської області близько доби утримували головного редактора «Економічної правди» Дмитра Дєнкова, не дозволяючи йому вийти на зв'язок з рідними. Про це повідомила головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва. «За нашими даними, Дмитра затримали, забрали телефон та усі засоби зв’язку. Близько доби ми не знали, де він перебуває, бо він не виходив на зв’язок. Тільки після того, як батьки подали заяву в поліцію на розшук, з’ясувалося, що Дмитро перебуває в ТЦК Білгород-Дністровського», — розповіла вона.

Після розголосу в медіа Дєнков вийшов на зв'язок та повідомив, що невдовзі доєднається до одного з підрозділів ЗСУ. 

Раніше ми писали про те, що 6 квітня «Слідство.Інфо» повідомило, що співробітники ТЦК намагалися вручити повістку журналісту Євгенію Шульгату. На їхню думку, це сталося не випадково, а ймовірно, за вказівкою працівника СБУ і пов'язано з розслідуванням про майно сім’ї керівника департаменту кібербезпеки Служби безпеки України Іллі Вітюка, яке зробив Шульгат. Матеріал був опублікований 4 квітня.

Читайте також: 

  Фото: фейсбук-сторінка Дмитра Дєнкова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
790
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду