Серіал українського режисера Володимира Мули про донецький «Шахтар» отримав спортивну Emmy

Серіал українського режисера Володимира Мули про донецький «Шахтар» отримав спортивну Emmy

22 Травня 2024
878
22 Травня 2024
16:21

Серіал українського режисера Володимира Мули про донецький «Шахтар» отримав спортивну Emmy

878
Стрічка, знята на замовлення Paramount+, розповідає про участь «Шахтаря» в Лізі чемпіонів на тлі повномасштабної російської агресії.
Серіал українського режисера Володимира Мули про донецький «Шахтар» отримав спортивну Emmy
Серіал українського режисера Володимира Мули про донецький «Шахтар» отримав спортивну Emmy

Документальний серіал «Football must go on» українського режисера Володимира Мули та британця Алекса Ґейла про донецький футбольний клуб «Шахтар», знятий на замовлення Paramount+, отримав нагороду Sports Emmy Awards. Про це повідомляється на сторінці нагороди.

Церемонія нагородження відбулася 22 травня в Нью-Йорку. Серіал здобув нагороду в номінації «Outstanding documentary series — serialized». У цій категорії українсько-британська робота обійшла чотирьох претендентів: «Formula 1: Drive to Survive», «Quarterback» від Netflix, «Monster Factory» від Apple TV та «Hard Knocks» від HBO Max.

Серіал «Football must go on» (Футбол має тривати) розповідає про фізичний та психологічний стан футболістів донецького «Шахтаря» під їхньої участі в Лізі чемпіонів на тлі повномасштабної російської агресії.

«Насправді це велика перемога для України, тому що ніхто не вірив, навіть з топових американських продюсерів, що в такій складній номінації, де стоять дуже потужні проєкти, як серіал про Формулу-1, віддадуть перемогу саме нам.

І це була дійсно приємна несподіванка, що проєкт про Україну, в такий непростий для країни час, переможе. Це дуже класна історія, яка не просто мотивує, а й показує, що про Україну не забули, про Україну пам'ятають і підтримка України у світі є абсолютно на всіх фронтах», — сказав Володимир Мула в коментарі «Чемпіону».

У своєму фейсбуці Мула розповів, що починав роботу над фільмом за власні кошти, адже  компанія Paramount + «має свою процедуру запуску такого роду проєктів і це займає доволі багато часу».

«Я не став крутити носом. Ризикнув. Та пірнув в роботу. Для мене це була гарна нагода не просто зробити черговий проєкт про Україну, а перевірити, на що здатен», — написав Мула.

Sports Emmy Awards вручається щорічно за найкращий американський спортивний телепроєкт. Вона присуджується Національною академією телевізійних мистецтв і наук (NATAS) і є частиною широкого спектру нагород «Еммі» для американської телевізійної індустрії.

Володимир Мула — кінорежисер, продюсер, спортивний журналіст, заслужений діяч мистецтв України. Співпрацював з провідними телевізійними мережами, зокрема з британським BBC, американським CBS та сінґапурським CNA; висвітлював «Євробачення», Чемпіонат світу з футболу 2014 і Літні Олімпійські ігри 2016 в Ріо-де-Жанейро, Чемпіонат Європи з футболу 2016 у Франції, Зимові Олімпійські ігри 2018 у Південній Кореї.

Зняв чотири повнометражні документальні фільми: «Американська мрія» (2015), «Американська мрія. У пошуках правди» (2017), а також «Юкі» (2020) про видатних зірок українського походження найвідомішої хокейної ліги світу NHL і «Нація футболу» (2021) про історію становлення української збірної.

Стрічка «Юкі» потрапила до короткого списку AIPS Sport Media Awards 2020 у категорії «Video Documentary». Про історію створення цього фільму Володимир Мула написав спортивно-документальний автобігорафічний роман.

Фото: Володимир Мула / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
878
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду