Як українські телевізійники та канали відзначають День вишиванки

Як українські телевізійники та канали відзначають День вишиванки

16 Травня 2024
1618
16 Травня 2024
17:40

Як українські телевізійники та канали відзначають День вишиванки

1618
За традицією, ведучі українських каналів сьогодні вийшли в ефір у вишиванках.
Як українські телевізійники та канали відзначають День вишиванки
Як українські телевізійники та канали відзначають День вишиванки

Сьогодні в Україні відзначають міжнародне свято — Всесвітній день вишиванки, і українські телевізійники не залишились осторонь. «Детектор медіа» зібрав інформацію про те, як різні канали цього дня вшановують українські культурні традиції.

СТБ та ICTV оприлюднили відеоролик, у якому Тетяна Висоцька, Петро Дем’янчук, Оксана Гутцайт, Вадим Карп’як та інші ведучі цих каналів розповідають цікаві факти про українські традиції вишивання та символіку кольорів у вишиванках. 

Співробітники «1+1 media» зробили традиційне спільне фото на ґанку свого офісу. 

Графіка телеканалу разом з його лого «перевдягнулися» у святкові мотиви. Крім цього, ведучі «Сніданку з 1+1» Людмила Барбір, Руслан Сенічкін, Неля Шовкопляс і Єгор Гордєєв розповіли про традицію в пологових Києва, Львова та Дніпра дарувати новонародженим у свято вишиванки.

Телеканал ТЕТ підготував з нагоди свята тематичний проморолик, закликавши українців убратися у вишиту сорочку — символ єдності. А також в ефірі каналу глядачі бачать святковий логобаг «Тобі личить вишиванка». 

В офіційних соцмережах телеканал «2+2» поширив сюжет із програми «Загублений світ», в якому глядачі можуть дізнатися про походження вишиванки як традиційного українського вбрання та сакральні значення кольорів і символів на одязі.  

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Телеканал 2+2 (@2plus2.ua)

Телеканал «ПлюсПлюс» у соцмережах привітав свою аудиторію з Днем вишиванки.

Суспільне також створило ролик для соцмереж, у якому йдеться про традиції та про важливість плекання своєї національної ідентичності.

Телеканал «Еспресо» долучився до святкування, оформивши ефір цього дня в стилі української вишиванки.

Читайте також:

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1618
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Те, що зараз самі не вышивають, - ясно всім.
40 дн. тому
Тому і купують. І коштують вишиванки недешево. А по фотографіях видно, хто спроможний це зробити. Суспільне взагалі загнало свій ролик десь в анали фейсбука. А що купиш на 8 000 зарплатні? Хіба що путівку дитині за 18 000- 40 000, які пропонує фейковий профком Суспільного.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду