СБУ повідомила про підозру пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька

СБУ повідомила про підозру пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька

13 Травня 2024
812
13 Травня 2024
14:44

СБУ повідомила про підозру пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька

812
Підозрюваний підтримував дії росіян щодо окупації Донеччини, називав українських військовослужбовців ворогами та злочинцями.
СБУ повідомила про підозру пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька
СБУ повідомила про підозру пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька

Служба безпеки України повідомила про підозру в інформаційній співпраці з окупантами пропагандисту з тимчасово окупованого Донецька Володимиру Аграновичу. 

Про це йдеться в тексті підозри, розміщеної на сайті Донецької обласної прокуратури. 

«Агранович у період з березня до квітня 2022 року в співпраці з окупаційною адміністрацією Донецької області як режисер та сценарист почав знімати серіали, фільми та репортажі. В них він підтримує початок повномасштабної збройної агресії Росії проти України», — йдеться в повідомленні. 

Навесні 2022 року фігурант створив публічний телеграм-канал «Владимир Агранович». 

У дописах у ньому він також підтримував дії росіян щодо окупації Донеччини, висвітлював свою співпрацю з окупантами, поширював неправдиву інформацію щодо обстрілів тимчасово окупованої території області військовослужбовцями ЗСУ, називав українських військовослужбовців ворогами та злочинцями. 

Як зазначає СБУ, фігурант написав книжку під назвою «Позывной “Матрос”. Водяной», у якій також висвітлював та підтримував дії росіян щодо окупації Донеччини, поширював неправдиву інформацію щодо обстрілів окупованої території ЗСУ. 

Також, за даними слідства, у лютому 2023 року Агранович на своїй сторінці у вконтакті опублікував зняту ним «документальну» стрічку «“Донбасс признаный”. История о том, как Донбасс возвращается домой. В Россию». У цій стрічці, зазначила СБУ, Агранович створює образ законності окупації частини території Донецької області. 

«Висвітлюючи при цьому діяльність органів державної влади України та військовослужбовців ЗС України як протиправну, спрямовану на жорстоке поводження із цивільним населенням, зокрема жителями м. Донецьк Донецької області», — додали в СБУ. 

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила про підозру очільниці так званого «міністерства цифрового розвитку, зв’язку і масових комунікацій» окупованих територій Луганщини Олександрі Веселовій.

 Читайте також: 

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
812
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду