Членство в Європейській кіноакадемії набули 24 діячі та діячки українського кіно

Членство в Європейській кіноакадемії набули 24 діячі та діячки українського кіно

9 Травня 2024
566
9 Травня 2024
17:55

Членство в Європейській кіноакадемії набули 24 діячі та діячки українського кіно

566
Загалом цього року новими членами Європейської кіноакадемії стали 709 осіб. Їхні імена оголосили сьогодні, у День Європи.
Членство в Європейській кіноакадемії набули 24 діячі та діячки українського кіно
Членство в Європейській кіноакадемії набули 24 діячі та діячки українського кіно

24 українських діячі та діячки кіногалузі набули членство в Європейській кіноакадемії. Загалом же цього року членами цієї інституції стала рекордна кількість осіб — 709. Про це Європейська кіноакадемія повідомила сьогодні, у День Європи, на своєму сайті.  

Новими членами та членкинями Європейської академії стали: журналістка і кінокритикиня Дар’я Бадьйор, акторка Ірма Вітовська-Ванца, композитор Антон Байбаков, режисери Руслан Батицький та Філіп Сотниченко, режисерки Аліна Горлова і Тоня Ноябрьова, програмер Денис Буданов, продюсери та продюсерки Поліна Герман, Валерій Калмиков, Яна Калмикова, Анна Капустіна, Каріна Костина, Олександра Кравченко, Галина Криворчук, Олена Моренцова-Шулик і Віктор Шевченко, режисер монтажу Микола Базаркін, сценаристи Анастасія Лодкіна та Сергій Касторних, кінооператори Сергій Стеценко, Андрій Котляр і Володимир Усик, а також кастинг-директорка Ольга Любарова.

В коментарі «Детектору медіа» Дар’я Бадьйор розповіла, що, окрім престижу, членство в академії дає доступ до онлайн-кінотеатру Академії: 

«В березні мене запросили вступили в Європейську кіноакадемію і в разі згоди попросили заповнити форму. В травні сказали, що я прийнята, і офіційно імена нових членів Кіноакадемії оголосять 9 травня, у День Європи. Як вони шукають нових членів? За рекомендаціями вже тих, хто вступив — вочевидь, мене хтось порадив. Серед можливостей, які мене особисто мотивували, — окрім престижу, звісно, — що це дає доступ до онлайн-кінотеатру Кіноакадемії і до перегляду фільмів, які європейські продюсери будуть подавати на розгляд. Тобто у мене буде змога подивитись всі ключові європейські стрічки останнього року під час голосування за номінантів та лауреатів до грудня».

Серед нових членів 49% — жінки, 50% — чоловіки, а 1% вважає себе небінарними особами. Більшість нових членів походять з Німеччини (114), Італії (58), Греції (50), Великої Британії (50), Швейцарії (37), Франції (36) і Польщі (36), але також чимало членів — з Іспанії (26), Чехії (26), Румунії (23), Туреччини (20). 23% із загальної кількості нових членів і членкинь — це люди віком до 36 років. Загалом до Європейської кіноакадемії цього року приєдналися кінодіячі з 44 країн.

Станом на зараз Європейська кіноакадемія налічує понад 5000 членів у 52 країнах.
  
Як зазначила Європейська кіноакадемія, її члени «пов’язані колективним почуттям європейської культурної ідентичності». Усі учасники можуть зареєструватися, щоб брати участь у голосуванні за претендентів на щорічну Європейську кінопремію.

Нагадаємо, Європейську кіноакадемію в 1988 році заснували в Берліні відомі європейські режисери. Спочатку інституція була закритою та налічувала не більше 99 членів, однак з 1990-х кількість її членів щороку зростає.

Вступити до кіноакадемії може особа, яка працювала принаймні над трьома стрічками, має успішний фестивальний досвід та рекомендації від двох діючих членів академії. Щорічний внесок у членство в Європейську кіноакадемію становить 225 євро.

Європейська кіноакадемія щорічно вручає премію «Європейський кіноприз» (European Film Awards).

З 1 травня 2024 року французька акторка Жульєт Бінош стала новою президенткою Європейської кіноакадемії.

Читайте також:

Фото: Європейська кіноакадемія / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
566
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду