Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на Associated Newspapers через прослуховування

Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на Associated Newspapers через прослуховування

9 Травня 2024
897
9 Травня 2024
13:43

Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на Associated Newspapers через прослуховування

897
Семеро позивачів звинувачують 70 нинішніх і колишніх працівників Associated Newspapers у зломі голосової пошти, прослуховуванні тощо 30 років тому.
Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на Associated Newspapers через прослуховування
Принц Гаррі та Елтон Джон подали до суду на Associated Newspapers через прослуховування

Принц Гаррі і низка британських артистів подали до суду на медіакомпанію Associated Newspapers та її працівників зі звинуваченням у прослуховуванні та порушенні конфіденційності. Про це повідомляє Reuters.

Позов подали Гаррі та ще шестеро позивачів, серед яких співак Елтон Джон і акторки Елізабет Герлі та Седі Фрост. Вони звинувачують 70 нинішніх і колишніх співробітників Associated Newspapers у зломі голосової пошти та інших серйозних порушеннях конфіденційності 30 років тому.

Серед тих, кого звинувачують позивачі, є нинішні редактори видань Sun і Times Вікторія Ньютон і Тоні Ґаллахер відповідно, а також редактори Sunday Times Бен Тейлор і Mail on Sunday Девід Діллон.

Associated Newspapers заперечують здійснення незаконного збору інформації, включно зі зломом телефону, прослуховуванням або дорученням будь-яких незаконних дій.

«Ці історії, багато з яких були опубліковані 20 або більше років тому і не підлягали жодним скаргам на той час, були продуктом відповідальної журналістики, заснованої на законних джерелах», — заявив речник видавця. Він назвав звинувачення «образою наполегливих професійних журналістів», чия репутація та доброчесність були «неправомірно зневажені».

Як пише Reuters, Гаррі подав уже декілька позовів проти британських ЗМІ в рамках своєї «місії» проти керівників і редакторів медіа, яких він звинувачує в поширенні брехні та втручанні в життя людей. Принц і  досі звинувачує британські медіа у смерті своєї матері принцеси Діани в автокатастрофі 1997 року, а британські газети — у ворожих і расистських нападах на його американську дружину Меґан.

Associated Newspapers — це дочірня компанія Daily Mail і General Trust, один з найбільших видавців газет і новинних вебсайтів у Британії. Компанія видає Daily Mail, Mail on Sunday, Metro, MailOnline і Metro.co.uk.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Високий суд Лондона визнав, що принц Гаррі постраждав через прослуховування та інші незаконні методи збору даних журналістами. Гаррі стверджував, що видавець таблоїдів Mirror Group Newspapers переслідував його впродовж 15 років від 1996-го. Принц отримає близько 180 700 доларів компенсації. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду