У Києві проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу

У Києві проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу

8 Травня 2024
709
8 Травня 2024
19:40

У Києві проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу

709
Проспект було названо на честь центрального друкованого органу Комуністичної партії СРСР — газети «Правда».
У Києві проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу
У Києві проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу

У Подільському районі Києва проспект Правди перейменували на честь Європейського Союзу. Відповідне рішення ухвалили 8 травня на засіданні Київської міської ради, йдеться на сайті відомства.

За словами заступника міського голови — секретаря міськради Володимира Бондаренка, проспект Правди було названо на честь центрального друкованого органу Комуністичної партії СРСР — газети «Правда». 

Нову назву на честь економічного і політичного союзу, який об'єднує 27 держав-членів, обрали на основі електронного рейтингового голосування.

«Європейський Союз — давній і надійний геополітичний, економічний, а віднедавна і військовий партнер України. Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі — стратегічний курс держави, закріплений у Конституції України. Тож вшанування ЄС у столичній топоніміці є логічним кроком на шляху до зміцнення взаємин», — сказав Бондаренко.

Нагадаємо, нещодавно в Києві розпочали демонтаж скульптурної композиції на честь Переяславської ради під колишньою Аркою дружби народів, перейменованою тепер в Арку свободи українського народу. Раніше Український інститут національної пам’яті рекомендував демонтувати арку, яка мала символізувати «прагнення українського та російського народів до возз’єднання».

У квітні Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування  підтримав перейменування трьох міст, 149 селищ та сіл і семи районів в Україні в рамках кампанії з деколонізації. Зокрема, пропонується перейменувати три міста: Молодогвардійськ на Луганщині — в Отаманівку, Первомайськ на Миколаївщині — в Ольвіополь та Южне на Одещині — в Порт-Аненталь.

Також передбачене перейменування сімох районів у п’ятьох областях у зв’язку з попереднім перейменування їхніх районних центрів, зокрема Червоноградський на Львівщині — у Шептицький, Новомосковський, Павлоградський та Синельниківський на Дніпропетровщині — в Самарівський, Матвіївський та Ріднопільський відповідно, Первомайський на Миколаївщині — в Ольвіопольський, Красноградський на Харківщині — у Берестинський та Сєвєродонецький на Луганщині — в Сіверськодонецький.

Фото: Київська міська рада

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
709
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду