«1+1 media» заявляє про інтернет-кампанію з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук

«1+1 media» заявляє про інтернет-кампанію з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук

7 Травня 2024
5304
7 Травня 2024
21:00

«1+1 media» заявляє про інтернет-кампанію з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук

5304
Медіагрупа повідомила, що в низці телеграм-каналів і онлайн-медіа слова Наталії з ефіру проєкту «Тема з Мосейчук» від 2 травня, які наводилися як цитати, були вирвані з контексту та подані у формі погроз військовозобов’язаним чоловікам та адвокатам.
«1+1 media» заявляє про інтернет-кампанію з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук
«1+1 media» заявляє про інтернет-кампанію з ознаками замовності проти ведучої Наталії Мосейчук

Медіагрупа «1+1 media» заявила про систематичні інтернет-кампанії проти ведучої телеканалу «1+1» і ютуб-проєктів Наталії Мосейчук. Зокрема, впродовж двох останніх місяців спостерігається підвищена активність ботоферм у соцмережах ведучої, які поширюють ідентичні наративи. Найбільше таких коментарів зосереджено на платформі «ТікТок». Про це повідомила пресслужба «1+1 media».

Більшість атак з ознаками замовності стосуються теми мобілізації. Так, нещодавно в низці телеграм-каналів та онлайн-медіа поширили слова Наталії з ефіру проєкту «Тема з Мосейчук» від 2 травня: «Я хочу звернутися до всіх псевдоадвокатів, які вважають себе такими і особливо після цього ефіру будуть активно вистрибувати з трусів в тіктоку: недовго пісенька гратиме. Тому що Служба безпеки України постукає в двері кожному, і "букетно-шоколадний" період закінчується в Україні. (...) Краще не говоріть дурню і те, що шкодить державі».

В «1+1 media» стверджують, що ці слова були вирвані з контексту та подані у формі погроз військовозобов’язаним чоловікам та адвокатам, що не відповідає дійсності.

«Хочу наголосити, що адресатами мого звернення наприкінці ефіру “Теми з Мосейчук” від 02.05.2024 були люди, що позиціонують себе “адвокатами” та намагаються всіляко дискредитувати процес мобілізації в країні, військово-політичне керівництво та українську державу в цілому через свої соціальні мережі. Щодо декого з цих людей, зокрема, Остапа Стахіва, про якого я двічі згадувала впродовж ефіру, тривають кримінальні провадження за підозрою в спробі повалення конституційного ладу. Стахів, до слова, активно їздить селами “визволяти людей з полону ТЦК”. У 2022-му році він заявляв, що “ТЦК викрадають та катують людей”.

Подачу “обрізаного” фрагменту цього ефіру у такій формі і з таким текстовим супроводом вважаю вириванням моїх слів з контексту. Публікування коментарів з невідомого джерела та непідтвердженими акаунтами — маніпуляцією суспільною думкою про мене. Тому закликаю медіа бути свідомими, а громадськість — не піддаватися маніпуляціям, мета яких — розхитування суспільства», — зазначила Наталія Мосейчук. 

Медіагрупа називає таку форму подачі інформації маніпулятивною та вважає, що вона може бути вигідною Росії, щоб відволікти увагу українського суспільства від головного.

«Тому закликаємо журналістську спільноту уважно вивчати ситуацію, перш ніж висвітлювати ті чи інші події, які можуть стосуватися Наталії Мосейчук чи будь-якої іншої публічної людини, а також звертатися за офіційними коментарями», — йдеться в заяві «1+1 media».

Нагадаємо, у квітні в телеграм-каналах та інших соцмережах поширили відео, створене нібито під брендингом телеканалу «1+1 Україна», в якому йдеться про «запуск» спецпроєкту «Сполучені Штати зради». Пресслужба «1+1 медіа» заявила, що цей фейк розповсюджують кремлівські ботоферми. 

Фото надане пресслужбою «1+1»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5304
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Яяя
8 дн. тому
БУГАГА
Оксана
11 дн. тому
Ага, тобто не Наташа обісралась і погрожувала, а то все хейт та боти... Ну-ну. Сподіваюсь СБУ завітає і до Мосейчук після її слів про здачу Криму в ефірі "Права на владу". Це пропагандистка покраще Скабеєвої буде. Чорнорота гопота яка бабки Бєні відробляє як може.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду