11 квітня — презентація друкованої україномовної Гаґади до Песаха

11 квітня — презентація друкованої україномовної Гаґади до Песаха

9 Квітня 2024
601
9 Квітня 2024
11:43

11 квітня — презентація друкованої україномовної Гаґади до Песаха

601
Читання текстів Гаґади для євреїв – основна частина святкової вечері на Песах. Раніше українські євреї проводили читання головного тексту вечері івритом або виключно російською. «Проект Кешер в Україні» змінив це.
11 квітня — презентація друкованої україномовної Гаґади до Песаха
11 квітня — презентація друкованої україномовної Гаґади до Песаха

У четвер, 11 квітня, в «Освіторія Хаб» (вул. Князів Острозьких, 2 ) о 15.00 відбудеться презентація першої україномовної друкованої Гаґади до Песаха.

До Песаха 2024 року, який відзначають з 22 до 30 квітня, Всеукраїнська громадська жіноча єврейська організація «Проект Кешер в Україні» ініціювала вихід друкованої версії Гаґади українською мовою.

Книга вийшла у видавництві «Дух і Літера» першим накладом у 1000 примірників та буде розповсюджуватися безкоштовно в українських єврейських громадах, бібліотеках, академічних спільнотах вивчення юдаїзму та серед євреїв українського походження в Європі та США. Змістом Гаґади та її формуванням займались українські євреї та провідні українські та світові дослідники юдаїки. 

Серед запрошених учасників та спікерів заходу:

  • Влада Недак – директорка «Проекту Кешер в Україні»;
  • Леонід Фінберг – головний редактор видавництва «Дух і Літера» Національного університету «Києво-Могилянська академія» (НаУКМА);
  • Юлія Гольденберг – засновниця Всеукраїнського благодійного Фонду «Заради тебе»;
  • Ірина Климова – українська художниця, мистецтвознавиця, директорка музею Шолом-Алейхема;
  • Сергій Гірік – кандидат історичних наук, старший викладач магістерської програми з юдаїки НаУКМА, віце-президент Української асоціації юдаїки;
  • Світлана Гмиріна – старший викладач кафедри академічного та естрадного вокалу, факультету музичного мистецтва та хореографії, Київського університету ім. Бориса Грінченка, вокальний тренер телевізійного проекту «Х-Фактор», Україна;
  • Алекс Кагальський – старший офіцер поліції Ізраїлю у відставці, експерт і тренер в Israel Trauma Coalition.

Акредитація ЗМІ:

Роман Мединський,  

roma@prbatteries.com 

www.prbatteries.com

Ілюстрація: «Проект Кешер в Україні»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
601
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду