Володимир Зеленський: Вже десять років тривають спроби знищити нас і нашу незалежність

Володимир Зеленський: Вже десять років тривають спроби знищити нас і нашу незалежність

20 Лютого 2024
844
20 Лютого 2024
10:30

Володимир Зеленський: Вже десять років тривають спроби знищити нас і нашу незалежність

844
Президент України: Десять років тому українців спробували вбити у власній країні лише за мирний вибір бути собою та бути вільними. Проти беззбройної Небесної сотні були кулі. Тепер — це ракети, дрони та армії.
Володимир Зеленський: Вже десять років тривають спроби знищити нас і нашу незалежність
Володимир Зеленський: Вже десять років тривають спроби знищити нас і нашу незалежність

Президент Володимир Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної сотні та вшанував загиблих десять років тому на майдані Незалежності.

«Десять років Небесній сотні. Вже десять... 

Десять років тому українців спробували вбити у власній країні, у власній столиці лише за мирний вибір бути собою та бути вільними. Десять років, як спроби знищити нас і нашу незалежність тривають.  Проти беззбройної Небесної сотні були кулі. Тепер — це ракети, дрони та армії.

Але десять років тому ми встояли й далі стоїмо.  Сотня й сотні — небесні й живі захисники нашого права бути! Дякуємо вам за все! І вистоїмо разом», — написав Зеленський у своїх соцмережах.

Президент  також опублікував коротке відео, на якому  він з дружиною вшановує пам’ять полеглих на алеї Небесної сотні в Києві.

(ДОПОВНЕНО) Згодом на офіційній сторінці президента опублікували також коротке звернення Володимира Зеленського до українців з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної сотні.

«Наймолодшому з них, Назарію Войтовичу, було 17.  Найстаршому, Івану Наконечному, — 82. А всі вони разом — символ того, як різні люди з різних регіонів України самовіддано й мужньо захищають єдині цінності. Всі вони разом віддали життя за незалежність. Усі вони разом — Герої Небесної сотні.

Сьогодні Україна вшановує пам’ять про їхній подвиг. Пам’ять про те, як українці вміють виборювати власну свободу. На площах, барикадах, а сьогодні — на фронті. Пам'ять про те, що у найважчі моменти історії ми ніколи не здаємося. Стоїмо одне за одного, заради одне одного. Пам'ять про те, що єдність українців не має противника, здатного її перемогти. Що самовідданість українців не має меж і творить історію. Пам’ять про те, що десять років тому українці вирішили раз і назавжди: ми хочемо й будемо жити лише у європейській державі. Пам'ять, яку ми бережемо і яку збережемо. Пам’ять, яку вшановуємо сьогодні не на словах. Відвага, яку ми примножуємо сьогодні на полі битви, у боротьбі, яка триває, у війні, яка йде сьогодні, у єдності, яку ми не втратили і яка вказує нам шлях зараз. Шлях спільних цінностей — Рівність, Гідність, Повага. Шлях нашої держави до європейської родини. І, звісно, найголовніша — незалежність України.

Все це десять років тому для народу було стимулом боротися. Все це є стимулом для нас і сьогодні. Захищати свою землю. Захищати свою свободу. Захищати своє завтра. Захищати свою Україну.

Слава всім, хто зараз стоїть за неї в боях! Світла пам’ять усім, хто віддав за неї своє життя! Вічна шана Героям Небесної сотні!» — сказав президент.

Нагадаємо, сьогодні, 20 лютого, в Україні відзначають День пам’яті Героїв Небесної сотні. Цей день відзначається щороку згідно з указом Президента від 11 лютого 2015 року.

Саме в ці дні, з 18 по 20 лютого 2014 року, під час Революції гідності на Майдані загинуло найбільше людей — 78 осіб, після 20 лютого від поранень померло ще понад 20 протестувальників.

105 Героям Небесної сотні посмертно присвоєно звання Герой України, ще троє іноземців, полеглих на Майдані, — громадянин Білорусі Михайло Жизневський та громадяни Грузії Зураб Хурція і Давид Кіпіані — посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної сотні.

Напередодні Державне бюро розслідувань поінформувало про результати свого розслідування «справ Майдану» станом на зараз: за чотири роки за матеріалами ДБР було повідомлено 239 підозр, до суду направили 117 обвинувальних актів щодо 211 осіб.

Читайте також:

Фото: скриншот



Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
844
Читайте також
20.02.2024 11:41
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1 110
19.01.2024 09:00
Дмитро Десятерик
для «Детектора медіа»
1 140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду