Відеоблог «Локшину замовляли?» відтепер виходитиме на Megogo

Відеоблог «Локшину замовляли?» відтепер виходитиме на Megogo

7 Листопада 2023
1269
7 Листопада 2023
16:36

Відеоблог «Локшину замовляли?» відтепер виходитиме на Megogo

1269
Дізнавайтеся найдивніші фейки з кремлівських методичок. Дивіться проєкт «Детектора медіа» про тактики і практики російської дезінформації.
Відеоблог «Локшину замовляли?» відтепер виходитиме на Megogo
Відеоблог «Локшину замовляли?» відтепер виходитиме на Megogo

Проєкт «Локшину замовляли?» тепер можна переглядати в найбільшому українському OTT-сервісі Megogo. Про це повідомили на офіційній інстаграм-сторінці компанії.

«В часи гібридних загроз з боку держави-агресора, суттєвого зростання кількості контенту, впливу соцмереж та месенджерів, де багато неперевіреної інформації, вміння людини відфільтрувати інформаційний шлак є одним з найважливіших для виживання, — каже Наталія Лигачова, керівниця ГО “Детектор медіа”. — Завдяки різноформатному і різножанровому контенту ми продовжуємо працювати над розвитком навичок медіаграмотності дорослих українців. І ці зусилля не марні: як показують наші дослідження, зокрема “Індекс медіаграмотності українців”, здатність громадян критично споживати інформацію поступово зростає».

Проєкт стартував у травні 2023 року. Хоча відеоблог гострий і в назві йдеться про локшину, насправді до кулінарії він стосунку не має. У відеоблозі Вадим Міський розповідає, яку дезінформацію вкидають російські пропагандисти, як змінюються їхні методички для того, аби досягати політичних цілей, і яку локшину намагаються згодувати кремлівські кухарі різним споживачам: і росіянам, і українцям, і мешканцям західних країн. 

«Ми розпочали співпрацю з Megogo ще у вересні. Завдяки сервісу ми потрапляємо до більшої кількості глядачів, в тому числі до аудиторії, яка охочіше дивиться телебачення, — каже Вадим Міський. — Це значить, що ще більше українців зможуть прокачати свої навички медіаграмотності та розвинути критичне мислення. До речі, ми днями почнемо особливий цикл випусків, присвячений історичним міфам, які протягом століть поширює держава-агресор. Такі серйозні та глибокі теми ми також приправляємо гострим гумором, висміюємо російську альтернативну історію, щоб зацікавити ширшу аудиторію».

В останніх випусках ведучий розповідав про «блатний жаргон» Путіна та його оточення, «подвиги героїв» так званої «спеціальної військової операції» в Україні, російське православ’я «головного мозку» та ядерні погрози Росії.

Проєкт можна також переглядати на YouTube.

​​Нагадаємо, в перші дні повномасштабного вторгнення програмний директор ГО «Детектор медіа» Вадим Міський запустив подкаст «Русскій фейк…» зі спростуваннями проявів ворожої дезінформації. Завдяки «Українському радіо» передача доступна на окупованих територіях. Одна зі слухачок, яка пережила піврічну російську окупацію неподалік Херсона, розповіла, як ця радіопрограма допомогла їй та односельцям «зберегти зв'язок з реальністю» в умовах повної відсутності інших українських медіа. Восени 2022 року подкаст здобув аудіопремію «Слушно» в номінації «Найкраще журналістське розслідування» за вибором аудиторії.

Колаж: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1269
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду