Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - Никифоров

Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - Никифоров

29 Січня 2024
2063
29 Січня 2024
22:08

Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - Никифоров

2063
Джерела «Української правди» в Офісі Президента також повідомили, що інформація про звільнення Залужного - неправда.
Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - Никифоров
Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, - Никифоров

Президент Володимир Зеленський не звільняв Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Про це повідомив прессекретар Президента Сергій Никифоров у коментарі «Українській правді».

На запитання «УП», чи звільняв Володимир Зеленський Валерія Залужного, речник глави держави відповів: «Точно ні. Президент не звільняв головкома».

Зазначимо, що подібне питання виникло після того, як анонімні телеграм-канали, окремі політики та низка ЗМІ почали писати про начебто звільнення Залужного

Одне із джерел «Української правди» в РНБО повідомило: «Його (Залужного. — Ред.) викликали і запропонували іншу посаду. Можливо, послом кудись підеш. Він відмовився. Указу немає»

Натомість, як повідомляє «УП», частина співрозмовників, дотичних до Ставки Верховного головнокомандувача, заперечила звільнення Залужного.

Крім того, джерела видання в Офісі Президента станом на 19:30 29 січня також повідомили, що це неправда.

У коментарі Суспільному речник Президента також заперечив інформацію про звільнення Залужного. «Немає предмета розмови, не було звільнення, я більше нічого сказати не можу», — сказав Сергій Никифоров.

Нагадаємо, що чутки про можливе звільнення Головкома ЗСУ Валерія Залужного та про начебто напружені стосунки між ним та Володимиром Зеленським періодично потрапляють в інформаційний простір ще з 2022 року.

На своїй підсумковій пресконференції 19 грудня 2023 року Президент, відповідаючи на запитання, чи є між ним та Залужним конфлікт і чи збирається глава держави звільнити Головкома, Зеленський заявив: «Для чого комусь допомагати і розвивати цю тематику? Робочі у мене відносини із Залужним. Він має відповідати за результати на полі бою як Головком ЗСУ. Разом із Генштабом ЗСУ». Натомість, чіткої відповіді на запитання, чи планує глава держави змінити Головнокомандувача ЗСУ, не прозвучало.

У листопаді минулого року в інтерв’ю Politico голова Верховної Ради Руслан Стефанчук назвав «чутками» інформацію про напруженні стосунки між керівництвом держави та вищим військовим командуванням. Він підкреслив, що чутки про нібито розбрат поширюють «російські канали», та назвав їх «російською пропагандою».

У тому ж місяці Секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю виданню The Times зазначав, що Росія прагне скористатися «так званою напругою» між Президентом Володимиром Зеленським і Головнокомандувачем Збройних сил України Валерієм Залужним. За його словами, мета російських агентів — «вбити клин між політичним і військовим керівництвом України, а також розпалити антивладні настрої серед населення».

Фото: сайт Офісу Президента України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2063
Читайте також
11.01.2024 14:01
Остап Гребінка, для «Інституту масової інформації»
562
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Всьому є пояснення
97 дн. тому
Ось що каже славнозвісна Вікіпедія : "Инфотейнмент — это способ подачи теле- или радиовещательного материала, который нацелен как на развлечение, так и на информирование аудитории. В передачах, содержание которых характеризуется как инфотейнмент, информация имеет развлекательный характер за счёт подбора материала или способа его оформления. Википедия". Тобто, журнашлюхи розважаються, створюючи брехнею прецедент. Самі придумали, самі верещали, самі потім жують тиждень.
Колобок
97 дн. тому
Телеканал "Київ" вчора мало сраку на німецький хрест не порвав, розносячи всім цю "новину". І сьогодні цю жуйку як корова жує.
Не втримались... Теж про шлюхи..
98 дн. тому
А про вашого великого друга, поплічника Аласанії , великого реформатора УТ-1 , який зі скандалом втік з НСТУ, про його затримання чому досі не написали? Це вам не шлюхи жувати, ЦЕ ФАКТ.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду